Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Zvaigžņu lietus

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Laima vienmēr uz viļņa

Laima Vaikule cenšas aizpildīt nišu, kura atbrīvojusies pēc festivāla Jaunais vilnis emigrācijas no Jūrmalas uz Sočiem. Estrādes dīva neapgrūtinās publiku ar nepieciešamību klausīties jauno dziedātāju konkursu: Laimas rīkotajās četru dienu dzīrēs Laima Vaikule Jūrmala Rendezvous piedalīsies Krievijas, Ukrainas, Gruzijas un citu valstu popzvaigznes. Programmā atradusies vieta arī pašmāju slavenībām; izvēle – ne pārāk oriģināla (Olga Rajecka, Lauris Reiniks, Intars Busulis, Jānis Stībelis, Marija Naumova un grupa Musiqq). Visticamāk, skatītāju rindās būs Alla Pugačova, kura vasaru pavada Jūrmalā un kuras dzīvesbiedrs Maksims Galkins un meita Kristīna Orbakaite mirdzēs uz festivāla skatuves.

Laimas Vaikules festivāls

Dzintaru koncertzālē 5.–8.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40–2000

www.jurmalarandevu.lv

*** 

Tik skaista dzīve

Festivālu Rīgas ritmi šovakar atklās izcilā amerikāņu džeza vokāliste, piecu Grammy laureāte un Džordža Klūnija muzikālā favorīte Daiena Rīvsa. Viņas balss skan Džordža Klūnija režisētajā retrodrāmā Arlabunakti un visu labu/Good Night, and Good Luck. Pērn Daiena Rīvsa laidusi klajā disku Beautiful Life, kuram šogad tika piešķirts Grammy labākā džeza albuma kategorijā.

Rīgas ritmi

Rīgas Kongresu namā 30.VI–2.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–75

www.rigasritmi.lv

*** 

Hiti

Šovakar Kalnciema kvartālā uzstāsies kvartets Eolika. Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals izpildīs savas populārākās dziesmas. Viens no Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves programmas virzieniem ir leģendāru latviešu grupu aktualizēšana.

Eolika

Kalnciema kvartālā 30.VI no plkst. 18

*** 

Elitārā mazulīte

2. jūlijā Cēsīs notiks amerikāņu mūziķes, alternatīvās kultūras ikonas un starpdzimumu mākslinieces Baby Dee koncerts. Pašmāju estētiem viņa ir labi pazīstama – Latvijā Baby Dee uzstājusies 2008. un 2013. gadā. Mazulīti Dī intervējis žurnāls Rīgas Laiks. Viņa ir sadarbojusies ar Antony and the Johnsons, Current 93 un Marku Almondu. Drīz Baby Dee dosies ASV turnejā kopā ar apvienību Swans.

Baby Dee

Kultūras terasē Zaļa zāle Cēsīs 2.VII plkst. 21

Biļetes Bezrindas.lv EUR 15

*** 

Mūzika. Dzeja. Glezna

4. jūlijā Dzintaru koncertzālē ievērojamais Krievijas aktieris Konstantīns Habenskis, diriģents un altists Jurijs Bašmets un simfoniskais orķestris Novaja Rossija piedāvās programmu Paralēlās pasaules. Krievijas māksla. XX gadsimts. I daļa. Tajā iekļauti Sergeja Rahmaņinova, Sergeja Prokofjeva, Igora Stravinska, Aleksandra Mosolova un Tihona Hreņņikova skaņdarbi, Aleksandra Bloka, Igora Severjaņina, Vladimira Majakovska un Veļimira Hļebņikova dzeja, kā arī videoinstalācija, kuru veido 90 gleznu – to autori ir dažādu laikmetu mākslinieki – no Iļjas Repina un Arhipa Kuindži līdz Markam Šagālam un Aleksandram Deinekam.

Paralēlās pasaules

Dzintaru koncertzālē 4.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–80

*** 

Zvaigžņu lietus

3. jūlijā Bruknas muižā notiks koncerts Uzcel savu baznīcu!. Lai palīdzētu Bruknas kopienas ļaudīm, kuri, ceļot savām rokām dievnamu, rod spēku cīņā ar dažādām postošām atkarībām, šogad uz muižas dārzā būvētās skatuves uzstāsies Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Rēzija Kalniņa, Lauris Reiniks, Olga Rajecka, Aivars Hermanis, Ieva Kerēvica, Andris Kivičs, Varis Vētra un daudzi citi.

Koncerts

Bruknas muižā 3.VII plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja