Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Visi sajūsmā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Starp izrādi un instalāciju

Ģertrūdes ielas teātrī notiks viesizrāde no Vācijas Wearing a Bear, kuru veidojusi latviešu režisore Arnita Jaunsubrēna. Formas ziņā tā balansē uz robežas starp izrādi un instalāciju. Tajā apvienoti gan audio un video stāsti, gan norises, kuras skatītāju acu priekšā veic izrādes dalībnieki. Skatītāji tiek ielaisti telpā konkrētā laikā nelielās grupās, taču to, kādā secībā un cik ilgi skatīties, izvēlas viņi paši, brīvi pārvietojoties pa spēles laukumu. Arnita Jaunsubrēna šogad absolvējusi Gīsenes Lietišķā teātra institūtu – vienu no vadošajām laikmetīgā teātra skolām Eiropā. Pirms mācībām Vācijā viņa bija viena no Viestura Kairiša dibinātās teātra grupas United Intimacy līdzveidotājām un skatuves mākslā debitēja ar izrādi Runā Rīga (2007), kas tapa sadarbībā ar Andreju Jarovoju. Pašlaik Arnita dzīvo un strādā Berlīnē.

Wearing a Bear

Ģertrūdes ielas teātrī 2., 3.IX plkst. 19

Biļetes www.bezrindas.lv EUR 9

***

Visi sajūsmā

Grupa Prāta vētra noslēdz Latvijas turneju 7 soļi svaiga gaisa ar koncertu Rīgā. Visi, kuri ir bijuši iepriekšējos koncertos Jelgavā, Ventspilī un Valmierā, jūsmo par šova skatuvi (milzīga!), ilgumu (divas ar pusi stundas; tātad koncerts ir katra samaksātā eirocenta vērts), Prāta vētras jaunajām un vecajām dziesmām un dziedātāja Dona klātbūtni uz skatuves. Rīgā emocijas sitīs vēl augstāku vilni.

Prāta vētra

New Hanza City teritorijā (Pulkveža Brieža ielā 28a) 29.VIII plkst. 19.30

Biļetes www.eKase.lv EUR 25–40

*** 

Dvēsele

18. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncertā Valsts akadēmiskais koris Latvija, Liepājas simfoniskais orķestris un solisti igauņu diriģenta Andresa Mustonena vadībā piedāvās Izraēlas mūzikas programmu. Skanēs Betijas Olivero, Gustava Mālera un Oras Batas-Šaimas opusi.

Koncerts

Rīgas Sv. Pētera baznīcā 28.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 7–20

*** 

Dzintara dziesmas

Liepājā notiks simforoka koncerts Leģenda par dzintaru, kurā skanēs Līvu, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Pērkona, Zodiaka un citu autoru kompozīcijas. Par dzintara rašanos vēstīs operas solisti un estrādes izpildītāji: Evija Martinsone, Vineta Elksne, Daumants Kalniņš, Jānis Apeinis, Viesturs Jansons. Pie Vidzemes kamerorķestra pults stāsies diriģents Andris Veismanis.

Koncerts

Stāvlaukumā pie topošās koncertzāles Lielais dzintars Liepājā (Radio ielā 8) 29.VIII plkst. 21

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

*** 

Kādā jaukā dienā

Dzintaru koncertzālē notiks populārās mūzikas festivāls Latvijas pērles, kura dalībnieku vidū būs Ieva Akuratere, Viktors Lapčenoks, Olga Rajecka, Andris Ērglis, Normunds Pauniņš, Samanta Tīna, Uģis Roze un citas estrādes zvaigznes. 27. augustā koncertā Mīlas rokbalādes skanēs Ivo Fomina un Harija Zariņa roķīgākās latviešu mīlas dziesmas. 28. augustā mirdzēs komponista un pianista Ulda Marhileviča daiļrade – īpaši festivālam veidotajā programmā piedalīsies Igo, Ralfs Eilands, Sergejs Jēgers, Agnese Rakovska un citi. 29. augustā koncertu Kādā jaukā dienā piedāvās Marija Naumova. 30. augustā skanēs programma Romantiskie dueti.

Latvijas pērles

Dzintaru koncertzālē 27.–30.VIII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–40

*** 

Zelta sastāvs, zelta hiti

Dzintaru koncertzālē izskanēs grupas Jumprava koncerts. Tajā dzirdēsiet divas Jumpravas. Pirmajā daļā uzstāsies 1984.–1987. gada zelta sastāvs ar Ingu Ulmani un Aigaru Voitišķi, kas izpildīs Juku dziesmu, Par rozēm, Mākonis un citas. Otrajā daļā spēlēs pašlaik aktīvais četrinieks – Aigars Grāvers, Ainars Ašmanis, Aigars Grauba un Aigars Krēsla –, kas piedāvās Jumpravas lielākos hitus.

Jumprava

Dzintaru koncertzālē 31.VIII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–40 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja