Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Radīšanas un teātra spēles prieks

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Jauniestudējums Grieķi ir režisora Elmāra Seņkova Liepājas teātrī īstenotās triloģijas beigu daļa. Iepriekš tapušo Šekspīru un Grimmus saista karš, nāve un noziedzība. Jaunajā izrādē, izmantojot grieķu mītu motīvus, tiks veidota jauna pasaule – caur cīņu, dievu kaislībām un cilvēku vēlmi nostāties pretim dieviem tiks meklēts jauns varonis, bet vai atkal nebūs kāds, kas to vēlēsies iznīcināt? Paaudzes un laikmeti mainās, bet cilvēka vēlme kļūt par dievu – ne. "Mums ir svarīgs radīšanas un teātra spēles prieks," par šo darbu saka Elmārs Seņkovs. Lomās: Inese Kučinska, Edgars Ozoliņš, Rolands Beķeris, Everita Pjata-Gertnere, Agnese Jēkabsone, Anete Berķe, Valts Skuja, Kārlis Ērglis, Kārlis Artejevs, Hugo Puriņš, Madara Kalna, Kintija Stūre un Madara Viļčuka.

Grieķi
Liepājas teātrī 10., 11., 17.VI, 26.VIII plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25 

***

Pianists Daumants Liepiņš ir pazīstams kā smalks un iejūtīgs kamermūziķis. Publicitātes foto

Solo. Sestdien, 10. jūnijā, Lielajā ģildē notiks smalkā, iejūtīgā pianista Daumanta Liepiņa solokoncerts. Johana Sebastiāna Baha Hromatiskā fantāzija un fūga sabalsosies ar īpaši Daumantam komponēto Artura Maskata jaundarbu – apjomīgo Partitu klavierēm. Programmu kuplinās Pētera Vaska gleznainais dabas vērojums saulrieta ieskautajā Vasaras vakara mūzikā un Johannesa Brāmsa emocionāli nospriegotā Trešā klaviersonāte. 

Daumants Liepiņš
Lielajā ģildē 10.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Koncerts. Dailes teātra sezonu noslēgs koncerts Dailes sviests, ko caurstrāvos mūsu dzīves realitātē balstīts humors. Programmu ir veidojis režisors Gints Andžāns, dramaturgs Artūrs Dīcis un muzikālais vadītājs Juris Vaivods.

Dailes sviests
Dailes teātrī 9.–16.VI
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

Koncertā Rīgā skanēs amerikāņu saksofonista Boba Mincera oriģinālmūzika. Publicitātes foto 

Džezs. Šovakar Rīgas festivāla koncertā VEF Kultūras pilī Latvijas Radio bigbends uzstāsies kopā ar enerģisko, daudzpusīgo amerikāņu saksofonistu Bobu Minceru. Viesmākslinieka vārds saistās gan ar Losandželosas apvienību Yellowjackets, gan Rietumvācijas Radio bigbendu, kas darbojas Ķelnē. Bobs Mincers ir arī ievērojams komponists, aranžētājs un pedagogs. Koncertā Rīgā skanēs viņa oriģinālmūzika.

Koncerts
VEF Kultūras pilī 8.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35

***

Opera. Latvijas Nacionālās operas (LNO) ikgadējo Rīgas Operas festivālu atklās Frančesko Čileas operas Adriāna Lekuvrēra pirmizrāde. To veido muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš kopā ar franču režisoru Vensānu Busāru. "Ar šo stāstu es gribētu dot iespēju ikvienam skatītājam tikt aizkustinātam," uzsver režisors. Opera vēsta par Parīzes teātra Comédie-Française aktrises Adriānas Lekuvrēras (soprāns Tatjana Trenogina vai Jūlija Vasiļjeva) mīlas dēku ar Saksijas Moricu (tenors Raimonds Bramanis vai Artjoms Safronovs), kuru pielūdz arī Bujonas hercogiene (mecosoprāns Karmena Topčiu vai Irma Pavāre). 

Adriāna Lekuvrēra
LNO 9., 11., 18.VI, 13.IX plkst. 19
Biļetes Opera.lv EUR 15–60 

***

Duets. Piektdien, 9. jūnijā, uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies dziedātājs un dziesmu autors Jānis Šipkēvics un pianists Reinis Zariņš. Programmā ir iekļauta Jāņa Šipkēvica, Artura Maskata un Bendžamina Britena kamermūzika. Tiks pirmatskaņots Andra Dzenīša cikls balsij un klavierēm Baltas dziesmas ar Aleksandras Lines tekstiem – mūzika, kas mierina, sniedz patvērumu un līdzinās siltam apskāvienam.

Koncerts 
Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 9.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja