Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Pirmatskaņojumu dzirksteles

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Festivāls. Piektdien, 24. martā, festivāla Baltijas mūzikas dienas koncertā Lielajā ģildē uzstāsies kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā un sitaminstrumentālists Guntars Freibergs. Koncertā notiks komponista Platona Buravicka opusa Spark pirmatskaņojums. Klausītāji dzirdēs arī Jāņa Petraškeviča kamersimfoniju Echoing Distances, Justīnas Repečkaites darbu Chartres un Madli Marjes Gildemanes kompozīciju Transpiration. Savukārt svētdien, 26. martā, Rīgas Latviešu biedrības namā uzstāsies trīs ansambļi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un piedāvās savu skatījumu uz laikmetīgo kamermūziku. Šajā vakarā notiks Jāņa Petraškeviča opusa Neparalēles un Jēkaba Nīmaņa Tuvošanās pirmatskaņojums. Skanēs arī Lindas Leimanes, Indras Rišes, Selgas Mences un citu Baltijas autoru darbi. 

Baltijas mūzikas dienas
Koncerti Rīgā 24. un 26.III  
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

Klasika. Sestdien, 25. martā, Ventspils koncertzālē Latvija skanēs franču komponistu mūzika. Programmā ir iekļauts Fransisa Pulenka Koncerts ērģelēm, stīgām un timpāniem un Gabriela Forē Rekviēms. Koncertā piedalīsies Ventspils kamerorķestris, jauktais koris Ventspils un solisti Laura Grecka (mecosoprāns), Rihards Mačanovskis (baritons) un Aigars Reinis (ērģeles). Pie diriģenta pults stāsies Aigars Meri. 

Koncerts
Ventspils koncertzālē Latvija 25.III plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–18

***

Džezs. Piektdien, 24. martā, programmā Kopenhāgenas džeza vakars Dzintaru koncertzālē uzstāsies dāņu kontrabasists Kenets Dāls-Knudsens, latviešu saksofonists Toms Rudzinskis un Latvijas Radio bigbends. 

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 24.III plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Jaunā aktrise Nadja Tereskeviča par lomu filmā Mūžam jaunie ir saņēmusi Francijas prestižāko kinobalvu Cēzars. Publicitātes foto 

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem iznāk režisores Valērijas Bruni-Tedeski filma Mūžam jaunie/Les Amandiers. Tas ir daļēji autobiogrāfisks stāsts par Valērijas Bruni-Tedeski jaunību un karjeras sākumu režisora Patrisa Šero (lomā – Luijs Garels) vadītajā aktieru skolā Les Amandiers Nantērā. Galvenās lomas atveidotāja Nadja Tereskeviča par šo darbu ir saņēmusi Francijas kinobalvu Cēzars kā gada labākā jaunā aktrise. 

Mūžam jaunie
Režisore Valērija Bruni-Tedeski
Latvijas kinoteātros no 24. marta

***

Pirmizrāde. Pirmajam tostam ir jābūt par mieru, uzskata Gruzijā. Tur dzīvo tauta, kas valdzina ar savu dzīvesprieku. Vācu dramaturga Bertolta Brehta luga Kaukāziešu krīta aplis stāsta par karu, bet iedvesmo dzīvei. Dailes teātrī darba jauniestudējumu ir radījis Eiropā pazīstamais režisors Data Tavadze kopā ar komponistu Niku Pasuri, scenogrāfi Ketevanu Nadibaidzi no Gruzijas un pašmāju kostīmu mākslinieci Kristīni Pasternaku. Lomās: Milēna Miškēviča, Artūrs Skrastiņš, Vita Vārpiņa, Kaspars Dumburs, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Katrīna Griga, Kārlis Arnolds Avots, Toms Veličko, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks un Emīls Juhans Bahmanis. 

Kaukāziešu krīta aplis
Dailes teātrī 24.III plkst. 19, 25.III plkst. 18, 26.III plkst. 15 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–37 

***

Fever Ray ir neordinārs un spilgts zviedru mūziķes Kārinas Dreijeres projekts. Foto – Nīna Andešone  

Šovs. Pirmdien, 27. martā, kultūras telpā Hanzas perons Rīgā notiks ekscentriskās zviedru mūziķes, kādreizējās dueta The Knife dalībnieces Kārinas Dreijeres jeb Fever Ray koncerts, kurā skanēs dziesmas no viņu jaunā albuma Radical Romantics (būdama nebināra persona, Kārina aicina izmantot vietniekvārdu "viņi"). Fever Ray albums un turneja ir vieni no šā gada galvenajiem notikumiem eksperimentālajā popmūzikā.

Fever Ray
Hanzas peronā 27.III plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja