Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KDi iesaka: Piedzimšana nav pašsaprotama

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Liepājas teātrī tā mākslinieciskais vadītājs Valters Sīlis ir iestudējis Ludmilas Roziņas lugu Dievs ir šeit. "Un kad tad jums būs bērni?" – šo jautājumu pārim mēdz uzdot gan svešinieki, gan paši tuvākie, tomēr ne vienmēr viņi ir gatavi dzirdēt godīgu atbildi. Izrādes darbība notiek radīšanas brīdī, kas ir gan kaislīgs, gan komisks, gan naivs, gan neprognozējams. Kopā ar aktieriem Kintiju Stūri, Valtu Skuju un Everitu Pjatu-Gertneri režisors veido izrādi par cerību, uzsverot, ka cilvēka piedzimšana nav pašsaprotama. Valters Sīlis atklāj, ka pēc lugas izlasīšanas nokļuvis spriedzes pilnā emociju karuselī: "Šis ir dramatisks darbs par privātām un sāpīgām izvēlēm, un tam ir izdevies precīzi portretēt laiku un vidi, kurā dzīvojam."

Dievs ir šeit
Liepājas teātra Mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars 11.X plkst. 19, 12., 20.X plkst. 14, 9.XI plkst. 19, 17.XI plkst. 14 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–35 

***

Klavesīniste Aina Kalnciema svinēs jubileju kopā ar saviem draugiem mūziķiem. Publicitātes foto

Klasika. 15. oktobrī Rīgā notiks klavesīnistes un Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktores Ainas Kalnciemas jubilejas vakars. Kopā ar Ainu Kalnciemu muzicēs viņas domubiedri un bijušie studenti: Ieva Saliete, Gerda Jerjomenko, Liene Stradiņa-Maderna, Agnese Egliņa, Oskars Petrauskis, Daumants Liepiņš, Eva Bindere, Ramons Jafē u. c. Skanēs Baha, Hendeļa, Mocarta un citu autoru darbi.

Koncerts
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 15.X plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Klasika. Kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga Normunda Šnē vadībā uzstāsies pianists Reinis Zariņš. Skanēs Johana Sebastiāna Baha Koncerts reminorā BWV 1052, Džona Tavenera Pratirùpa un Džeimsa Makmilana A Meditation on Iona.

Koncerts
LU Lielajā aulā 11.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25 

***

Zemfira ir diža māksliniece ar neordināru talantu un stingru mugurkaulu. Publicitātes foto

Rokmūzika. Svētdien, 13. oktobrī, Arēnā Rīga uzstāsies krievu dziesminiece Zemfira – viņa ir diža māksliniece ar neordināru talantu, stingru mugurkaulu un skarbu raksturu. Savā daiļradē, kas aptver nu jau divdesmit piecus gadus, viņa ir satuvinājusi roku un elektronisko mūziku ar dziļi poētiskām izpausmēm. Pēc kara sākuma Zemfira ir pārcēlusies uz dzīvi Parīzē un uzstājas visā pasaulē, pulcējot pilnas zāles.

Zemfira
Arēnā Rīga 13.X plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 48–103 

***

Festivāls. Ērģeļmūzikas festivālā ORGANismi Rēzeknē skanēs Baha mūzika džeza aranžējumos (10. oktobrī) un tiks spēlēts režisora Gerda Lapoškas radītais uzvedums visai ģimenei Kaimiņi (18. oktobrī). Mūziku šai izrādei komponējusi Marina Gribinčika, un kopā ar Latgales jauniešiem tajā piedalīsies ērģelniece Iveta Apkalna. Savukārt režisores Ineses Mičules un scenogrāfa Reiņa Dzudzilo veidotajā koncertiestudējumā Dot un doties (12. oktobrī) Iveta Apkalna uzstāsies kopā ar baletdejotāju Jūliju Braueri. Tas būs personisks un intīms divu mākslinieču vēstījums par savu ikdienu un panākumu neredzamo pusi. 

ORGANismi
Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē 10., 12., 18.X
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–22

***

Izrāde visai ģimenei Oda ballei ir pacilājošs piedzīvojums ar zaļumballes elementiem. Publicitātes foto 

Izklaide. Rīgas cirka rudens sezonu atklās Francijas apvienības Le doux supplice vērienīgā izrāde visai ģimenei Oda ballei/En attendant le grand soir – pacilājošs piedzīvojums ar zaļumballes elementiem, humoru, poētiku un sarežģītiem akrobātikas trikiem (salto, cilvēku torņi, piramīdas u. c.). Izrādē skan tango, roks, valsis, hiphops, rondo un džezs, un tā vēsta par savstarpējām rūpēm, cieņu un uzticēšanos.

Oda ballei
Rīgas cirkā 10.–12.X plkst. 19
Biļetes Cirks.lv EUR 20–25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja