Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Laipni lūgti komūnā!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Režisors Valters Sīlis Nacionālajā teātrī iestudējis dāņu autoru Tomasa Vinterberga un Mogensa Rukova lugu Komūna (šī luga ir arī Tomasa Vinterberga 2016. gada filmas Komūna scenārija pamatā; to iedvesmojusi paša režisora un dramaturga bērnības pieredze). Darbība risinās XX gadsimta 70. gados Dānijā. Ēriks un Anna saņem mantojumā privātmāju un izlemj veidot komūnu, kurā dzīvos atbilstoši saviem ideāliem, sapulcējot domubiedrus – "apburošus, tolerantus, seksu alkstošus, gudrus, politiski aktīvus, siltus un pretimnākošus cilvēkus". Viņi pieņem lēmumus balsojot un praktizē pavisam jaunu sabiedrības dzīvesveidu, līdz Ērika dzīvē parādās cita sieviete... Lomās: Arturs Krūzkops, Daiga Kažociņa, Kristians Kareļins, Inga Misāne-Grasberga, Ivars Kļavinskis, Dita Lūriņa, Uldis Anže, Elizabete Skrastiņa vai Elīza Dombrovska, Madara Botmane. 

Komūna
Nacionālā teātra Lielajā zālē 7., 12., 21.IV, 5., 16., 24.V plkst. 19, 4.VI plkst. 15 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–30 

***

Aktieris Ivars Kalniņš palīdzēs vāk ziedojumus Ukrainas atbalstam. Foto – Jānis Deinats

Tikšanās. Sestdien, 9. aprīlī, Dundagas pilī notiks tikšanās ar aktieri Ivaru Kalniņu. Tā tiek rīkota, lai vāktu ziedojumus Ukrainas atbalstam. "Mana karstākā vēlēšanās ir – lai pēc iespējas drīzāk izbeigtos karadarbība Ukrainā. Tā ir zeme, kur dzīvo mani draugi un kolēģi," stāsta aktieris. Viņš piebilst, ka mūsu sirdīm ir jābūt atvērtām līdzpārdzīvojumam un mīlestībai, mums ir jābūt gataviem palīdzēt: "Tad šajā labo jūtu pasaulē nogrims viss ļaunums un naids. Mēs uzvarēsim un dzīvosim skaistā, saticīgā, mīlestības pilnā pasaulē!" 

Ivars Kalniņš
Dundagas pilī 9.IV plkst. 14
Ieeja par ziedojumiem

*** 

Balss. Koncertu sērijas Klavierstāsti turpinājumā 12. aprīlī kultūras telpā Hanzas perons dziedātājs Daumants Kalniņš izpildīs mūziku ar Friča Bārdas, Knuta Skujenieka un Ojāra Vācieša dzeju Romāna Vendiņa klavierskaņās.

Daumants Kalniņš
Hanzas peronā 12.IV plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–30 

***

Izrāde Putekļu grāmata. La Belle Sauvage tika iemūžināta Londonas teātrī Bridge. Publicitātes foto

Teātris. Rīgas kinoteātris Kino Citadele demonstrē ne tikai operas izrādes no Ņujorkas Metropoles operas, bet arī drāmas izrādes no Londonas teātriem. Šovakar uz lielā ekrāna būs vērojama izrāde Putekļu grāmata. La Belle Sauvage, kuras pamatā ir britu bērnu rakstnieka, triloģijas Tumšās matērijas autora Filipa Pulmana darbs. To uz Londonas teātra Bridge skatuves šajā sezonā iestudējis britu režisors Nikolass Haitners.  

Putekļu grāmata. La Belle Sauvage
Kino Citadele 7.IV plkst. 19 
Biļetes EUR 14 

***

Māksla. Nedēļas nogalē Rēzeknē un Cēsīs notiks koncerts, kurā atklāsies pianista Georgija Osokina daudzpusīgā talanta šķautnes. Vakara pirmajā daļā viņš spēlēs Aleksandra Skrjabina devīto sonāti Melnā mesa un Friderika Šopēna Etīdes. Otrajā daļā skatītājus gaida baleta viencēliena Lauskas pirmizrāde Milanas Komarovas horeogrāfijā. Baletu iedvesmojušas Georgija Osokina klavierimprovizācijas (mūzika ieskaņota baznīcā pandēmijas laikā; izrādē tā skanēs ierakstā). Lauskas vēsta par mākslinieci un viņas dvēseles sāpēm, kas saistītas ar personiskās krīzes pārvarēšanu. Izrādē dejos Lauma Berga, Baiba Kokina, Keita Bloma, Ļiza Pavlova un Mihails Belilovs.

Mūzika un deja 
Latgales vēstniecībā Gors 8.IV plkst. 19, koncertzālē Cēsis 9.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25

***

Skats no beļģu režisores Palomas Sermonas-Daī dokumentālās filmas Mazais Samedi. Publicitātes foto 

Kino. No 7. līdz 10. aprīlim kinoteātrī Kino Bize notiks devītais Rīgas Pasaules filmu festivāls. Šovakar plkst. 18 to atklās beļģu režisores Palomas Sermonas-Daī filma Mazais Samedi par mīlošu dēlu, gādīgu draugu Samedi, kurš kopš klubu mūzikas laikiem ir ilggadējs narkotiku lietotājs. Šoreiz festivāla programma pievērsīsies dokumentālā kino dziednieciskajam spēkam. Pēc seansiem tiks piedāvātas sarunas ar filmu autoriem. 

Rīgas Pasaules filmu festivāls 
Kino Bize 7.–10.IV
www.kinobize.lv/rpff

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja