Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

KDi iesaka: Baudījums ausīm un acīm

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Notikums. Koncertzāles Cēsis šīs sezonas rezidējošie mākslinieki – sitaminstrumentālisti Guntars Freibergs un Juris Āzers – kopā ar domubiedriem sestdien, 26. oktobrī, sniegs koncertu Rituāli, kas piedāvās mūzikas un vizuālās mākslas sintēzi. Tas būs baudījums ausīm un acīm. Koncerta dzīvās scenogrāfijas autors ir mākslinieks Miķelis Fišers. Programmā sasauksies pašmāju komponistes Annas Fišeres un grieķu XX gadsimta dižgara Jaņņa Ksenaka mūzika, kuras vienojošais aspekts ir rituāls, – Ksenaka opusi sitaminstrumentu solo Rebonds A un Rebonds B, OKHO džambu trio, kā arī Annas Fišeres Hesychia lielam ansamblim un darba Hagneia pirmatskaņojums (kompozīcija sitaminstrumentu duetam un elektronikai). 

Koncerts
Koncertzālē Cēsis 26.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 23

***

Soprāns Mīna Līsa Verele ir spoža Riharda Vāgnera un Riharda Štrausa mūzikas interprete. Publicitātes foto 

Klasika. Sestdien, 26. oktobrī, somu soprāns Mīna Līsa Verele kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Andra Pogas vadībā koncertzālē Lielais dzintars atskaņos Riharda Vāgnera Vēzendonkas dziesmas. Mīna Līsa Verele ir spoža Riharda Vāgnera un Riharda Štrausa mūzikas interprete, kura ir pieprasīta visā pasaulē. Programmu kuplinās Johannesa Brāmsa Traģiskā uvertīra un Antona Bruknera Nulltā simfonija.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 26.X plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–35

***

Šovs. Sestdien, 26. oktobrī, Arēnā Rīga grupa Instrumenti uzstāsies ar šovu Runā Rīga. Mūziķi Reinis Sējāns un Jānis Šipkēvics sola audiovizuālu un emocionālu piedzīvojumu. Mums atliek tikai noticēt un novērtēt!

Instrumenti
Arēnā Rīga 26.X plkst. 20 
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 48,90–74,90

***

Flautiste Dita Krenberga un arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli ir sagatavojušas veltījumu Parīzei. Publicitātes foto

Duets. Kamermūzikas koncertu ciklu Kultūras centrā Imanta piektdien, 25. oktobrī, turpinās flautistes Ditas Krenbergas un arfistes Dārtas Tisenkopfas-Muselli koncerts Gaismas pilsētas mūzika, kas būs veltīts Parīzei. Skanēs Kamila Sensānsa, Žaka Ibēra, Filipa Gobēra, Marka Bertomjē, Ežēna Bozā, kā arī Parīzē teju desmit gadus pavadījušā itāļu opermeistara Gaetāno Doniceti kompozīcijas flautai un arfai.

Koncerts
Kultūras centrā Imanta 25.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Pirmizrāde. Nacionālajā teātrī ir tapusi muzikāla izrāde visai ģimenei – Astridas Lindgrēnes Mēs, Sālsvārnas salas vasarnieki Paulas Pļavnieces režijā. Šis ir stāsts par vasaras piedzīvojumiem Sālsvārnas salā. Tas iedvesmo ar tēlaini aprakstīto bērnības burvību un sirsnīgo draudzību. Radošā komanda ir izmantojusi daudzveidīgus risinājumus, lai iedzīvinātu Lindgrēnes tēlus un noskaņu. Galvenajās lomās: Agnese Budovska (Čorvena), Igors Šelegovskis (Pelle), Laura Siliņa (Stīna), Ieva Aniņa (Mālina) un Ainārs Ančevskis (Melkers). 

Mēs, Sālsvārnas salas vasarnieki
Nacionālā teātra Lielajā zālē 29.X plkst. 19, 30.X plkst. 12, 2.XI plkst. 12 un 18, 3.XI plkst. 12, 30.XI plkst. 12 un 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–28 

***

Kopš 1987. gada Freiburgas baroka orķestris ar panākumiem uzstājas visā pasaulē. Foto – Fope Šūts

Klasika. Svētdien, 27. oktobrī, Liepājā muzicēs Freiburgas baroka orķestris. Pēc sešpadsmit gadu pārtraukuma ansamblis atgriežas Latvijā ar iespaidīgu programmu: vijolnieka Gotfrīda fon der Golca vadībā tiks atskaņoti seši Johana Sebastiāna Baha Brandenburgas koncerti, kas tiek uzskatīti par baroka mūzikas pērlēm. Kopš 1987. gada Freiburgas baroka orķestris ar panākumiem uzstājas visā pasaulē.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 27.X plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–60

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja