Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Iznākusi Andras Manfeldes grāmata Ceļojums uz mēnesi. Visbija-Ventspils-Visbija

Biedrība Literatūras kombains laidusi klajā sesto rakstnieces Andras Manfeldes grāmatu Ceļojums uz mēnesi. Visbija-Ventspils-Visbija. Autore žanru definējusi kā „dokumentālā proza un dzeja”, portālam Diena.lv vēsta biedrības Literatūras kombains pārstāvji.Grāmatas autore A. Manfelde atklāj: „Ceļojums uz mēnesi nav lidojuma instrukcija uz zemes pavadoni, bet gan stāsts par to, kā ļoti skaistā vidē pietiek vien ar dažām dienām, lai dokumentāli pieraksti pārvērstos dzejā.

Pati gaidu šo grāmatiņu, jo ziemas vakaros bieži mēdzu atcerēties neparastās, Visbijā un Ventspilī piedzīvotās dienas. Ceru, ka ne tikai man, bet arī lasītājam grāmata būs kā vēdlodziņš, kuru atverot var saskatīt katedrāli, klintis un jūru.”

„Andrai Manfeldei ir reti sastopams, taču jau viņas iepriekšējos darbos spilgti izpaudies talants - ar gluži instinktīvu valodas izjūtu no ikdienas vērojuma uzburt maģiskas realitātes ainu. Neparasti ir tas, ka šī iztēles maģija nesaārda ikdienas realitāti, bet izvērš tajā paslēptās dimensijas gan cilvēka dvēseles, gan lielās, garīgās realitātes līmeņos.  Man šķiet, ka vismaz no latviešu rakstniekiem neviens nav radījis tik skaistu veltījumu Visbijai. Turklāt bez it kā ierastām pateicības nodevām vietai, kura ļāvusi nodoties daiļradei. Ne jau tēma nosaka darba kvalitāti, bet ieguldītais emocionālās enerģijas lādiņš,” stāsta redaktors Māris Salējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja