Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Fonds Sibīrijas bērni aicina piedalīties sacerējumu un zīmējumu konkursos

25. martā tika pieminēta 74. gadadiena kopš 1949. gada 25. marta, šajā vasarā tiks pieminēti 82 gadi kopš 1941. gada 14. jūnija deportācijas. Godinot izsūtītos un tos, kuri neatgriezās, fonds Sibīrijas bērni izsludina divus konkursus skolēniem un jauniešiem.

Fonda pārstāvji aicina līdz 17. maijam iesūtīt darbus sacerējumu konkursam Sibīrijas bērni 1941/1949 – Trimdas bērni 1944 un zīmējumu konkursam Sibīrijas bērni 1941/1949.

Konkursos darbi tiks vērtēti trīs vecuma grupās. Katrā grupā pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar naudas balvām un diplomiem. Abu konkursu laureātu darbi vai darbu fragmenti tiks publicēti interneta portālos.

Sacerējumu un zīmējumu konkursu nolikumi meklējami fonda Sibīrijas bērni mājaslapā: sibirijasberni.lv

Ar konkursiem fonds mudina skolēnus izzināt mūsu valsts un savas ģimenes vēsturi, stiprināt bērnos un jauniešos patriotisma jūtas un piederības sajūtu Latvijai.

Krievijas iebrukums Ukrainā pagājušā gada februārī un melos pamatotā kara darbība skaudri liek apjaust, ka ir neapšaubāmi svarīgi zināt un izprast savas valsts vēsturi, lai mums blakus augtu un dzīvotu domājoši un patstāvīgi jaunieši. Zināt savas ģimenes un valsts vēsturi, nozīmē spēt redzēt likumsakarības, spēt nepakļauties maldīgai informācijai un būt lepnam par savu valsti un tās brīvību.

Daudziem skolēniem ģimenē ir gan Sibīrijas, gan Trimdas stāsti. Fonda pārstāvji vēlas mudināt bērnus interesēties par šiem stāstiem. Katru gadu 14. jūnijā konkursu uzvarētāji tiek aicināti uz piemiņas konferenci, tiek izstādīti zīmējumi, lasīti fragmenti no sacerējumu konkursa uzvarētāju darbiem.

Sacerējumu konkursa žūrijas darbā piedalīsies Egīls Zirnis, Elita Veidemane, Ina Druviete, Kaspars Pūce, Laura Dumbere, Liveta Sprūde, Valdis Lūriņš. Zīmējumu konkursa žūrijas darbā piedalīsies Giors Geks, Ieva Jurjāne, Igors Dobičins, Linda Lūse, Māra Alena, Regīna Deičmane, Vilnis Heinrihsons.

Galvenie sacerējumu konkursa vērtēšanas kritēriji būs emocionālais vēstījums, literārais sniegums, valodas izteiksmība un darba oriģinalitāte. Zīmējumu konkursā – ideja, tēmas risinājums, veiksmīga izteiksmes līdzekļu izvēle tēmas risinājumā, izmantotās tehnikas pārzināšana un prasmīgs lietojums.

Labāko darbu autori tiks paziņoti šī gada 23. maijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja