Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Festivāls Laba daba papildina programmu ar teātra un dejas izrādēm

Mūzikas un mākslas festivāls Laba daba, kas norisināsies no 5. līdz 7. augustam, turpina aizsākto tradīciju muzikālo programmu papildināt ar teātra un dejas izrādēm, performances mākslas notikumiem un multimediāliem priekšnesumiem, tiem atvēlot šķūni jeb Suņa skatuvi.

Vairāk nekā desmit dažādi uzvedumi un iestudējumi priecēs festivāla mazos un lielos apmeklētājus divas festivāla dienas, ievedot skatītājus absurda teātra, muzikālo pasaku un cilvēciskās esības izziņas labirintos.

Jau piektdienas vakarā plkst. 19:00 Suņa skatuvi atklās jauna pašmāju performanču apvienība PUSHPA, kurā piecas jaunas performanču mākslinieces aicinās ieelpot citādāku gaisu un sajust pirmatnējo, sakrālo sievišķo spēku. Vakara turpinājumā spilgta koncertšova formā veidota koncertizrāde visa vecuma bērniem – Savādi cilvēki stāv ļoti savādi, kurā apvienoti analogie sintezatori, operas balss un analogie kinoprojektori. Tās pamatā ir Platona Buravicka vokālais cikls baritonam un analogajiem sintezatoriem, kas komponēts ar Daniila Harmsa dzeju bērniem (Kārļa Vērdiņa atdzejojumā).

Savukārt sestdienu ieskandinās Imanta Ziedoņa klases uzvedums Lāča Andreja stunda, muzikāls notikums - interaktīva pasaka bērniem. Tās laikā bērniem būs iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa muzeja talismanu lāci, Andreju Upīti, uzzināt faktus par dzejnieku, dabu, pārbaudīt matemātikas zināšanas un ritma izjūtu, dziedot līdzi dziesmām.

Dejas programmu veido ikoniskā horeogrāfes Sabīnes Neilandes dejas izrāde, sievietes esības manifestācija FEMINA, horeogrāfes Lilijas Liporas dabas spēka meklējumi dejas izrādē Līdzās Tev, horeogrāfu un dejotāju Aigara Larionova un Naura Miķeļa Gobas dejas performance Izbalansēt, kur dejotāji ar kontaktimprovizācijas paņēmieniem meklē atbildes uz jautājumiem par godīguma sadali. Pirmo reizi festivālā būs iespēja redzēt Rīgas Baleta skolas audzēkņu dejas izrādi Putni, kas nemigrē, horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs.

Teātra programmas ciešs sadarbības partneris aizvien ir Latvijas Kultūras akadēmija, un šogad festivāla programmā ir iekļautas divas jauno, topošo režisoru izrādes Stundas Jāņa Leščinska režijā un Labas dienas Lindas Kalniņas režijā, iepazīstinot ar jaunu, svaigu skatījumu uz absurda teātra formām. Kā viens no teātra programmas īpašajiem viesiem ir Latvijas Universitātes teātris ar izrādi Nodevīgā sirds pēc Edgara Alana Po stāsta motīviem Visvaldža Klintsona režijā. Vairākas performances paredzātas arī uz Radio NABA skatuves. Teātra, dejas un performanču programma tiek veidota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Šis festivālam būs jau divpadsmitais norises gads. Par šī brīža cenu biļetes pieejamas līdz 30.jūnijam vietnē www.labadaba.lv/biletes un Biļešu servisa kasēs. 

Vairāk par festivālu: www.labadaba.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja