Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diskutēs par laikmetīgo mākslu Latvijā

Trešdien, 16. oktobrī, plkst. 18.30, Rīgas Māksas telpā notiks mākslas nozares pārstāvju diskusija Vai Latvijā atrodama laikmetīgā māksla?. Tās ietvaros sarunas dalībnieki centīsies rast atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar laikmetīgās mākslas pašreizējo situāciju un funkcijām Latvijas kultūrā, kā arī vērtēt, vai Latvijai nepieciešams Laikmetīgās mākslas muzejs.

Pēdējā laikā Latvijas sabiedrībā aktualizējies jautājums par laikmetīgās mākslas nozīmi kultūrā, tāpēc nesen uzsāktās sabiedriskās iniciatīvas Mākslai vajag telpu pārstāvji organizē mākslinieku, mākslas kuratoru un zinātnieku diskusiju par to, kādi apstākļi nepieciešami laikmetīgās mākslas attīstībai Latvijā. Par diskusijas norises vietu konceptuāli izvēlēta Rīgas Mākslas telpa, kurā šobrīd notiek laikmetīgās mākslas izstāde ...lai gadījums kļūtu par notikumu..., tādējādi arī aktualizējot jautājumu par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību Latvijā.

Diskusijā piedalīsies Rīgas Mākslas telpas kuratore Inga Šteimane, izstādes ...lai gadījums kļūtu par notikumu... kuratore un Laikmetīgās Mākslas centra direktore Solvita Krese, mākslas un kultūras interneta žurnāla Arterritory radošā direktore Daiga Rudzāte, tēlnieks Aigars Bikše, kā arī žurnāla Rīgas laiks galvenais redaktors  Uldis Tīrons. Diskusiju vadīs interneta žurnāla Satori galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

"Latvijai kā salīdzinoši mazai valstij, ir jādomā gan par savu ekonomisko, gan kulturālo izaugsmi, taču realitātē, diemžēl, prioritāte tiek dota tikai ekonomikai, kultūru atstājot novārtā. Ilgstoša valsts ekonomiskā izaugsme nav iespējama, izolējot to citām cilvēka dzīves sfērām – palielinoties sabiedrības pirktspējai, radīsies nepieciešamība arī pēc kultūras produktiem, tāpēc ir jādomā par kulturālās dimensijas attīstību," stāsta sabiedriskās iniciatīvas Mākslai vajag telpu vadītāja Katrīna Leiškalne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja