Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dailes teātrī notiks cirka izrāde Piti Peta Hofen Show

5. martā plkst. 18 un 20 Dailes teātra Mazajā zālē norisināsies Francijas cirka mākslinieku apvienības LPM viesizrāde Piti Peta Hofen Show, informēja Rīgas cirka komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Pasauli apceļojušajā cirka mākslinieku apvienības LPM izrādē The Piti Peta Hofen Show satiekas teātris, improvizācija, kā arī spēja neticami pārvaldīt objektus un likt priekšmetiem mainīties līdzi izrādes tēlu iegribām. Izrāde aizved absurdā pasaulē, kur valda pretrunīga loģika, zināma deva muļķīguma un kur ļaudis runā žonglēšanas, akrobātikas un klaunādes mēlē. Uz skatuves būs mazliet dzejas, mazliet haosa un dauzīšanās – izrāde būs spilgts pārdzīvojums kā bērniem, tā tiem, kas trakulīgajās ainiņās mācēs nolasīt dažādus kultūrvēstures kodus un uzvedības stereotipus.

"Izrāde ir nepārtraukts humora un enerģijas lādiņš, kas sasmīdinās gan lielos, gan mazos skatītājus. Viļņas laikmetīgā cirka festivālā New Circus Weekend no visām festivāla izrādēm tieši Piti Peta Hofen Show publika uzņēma viskvēlāk – ar vētrainām ovācijām," stāsta Rīgas cirka direktore Liene Pērkone. 

Cirka mākslinieku grupa LPM dibināta 2013. gadā Francijā, apvienojoties četriem puišiem, kuri kopīgi studējuši Tulūzas cirka mākslas skolā Centre des Arts du Cirque de Toulouse – Le Lido. Iestudējums Piti Peta Hofen Show tapis 2017. gadā, un savas pastāvēšanas laikā nebēdnīgā izrāde rādīta dažādās pasaules valstīs – Brazīlijā, Francijā, Itālijā, Polijā, Vācijā, Nīderlandē, Šveicē, Portugālē, Spānijā, Izraēlā, Argentīnā, Lietuvā un citur. Tā guvusi panākumus arī dažādos cirka mākslas festivālos. Izrādē piedalās trīs mākslinieki: Luka Kastelo Branco (Lucas Castelo Branco, Francija), Andres Toress Diazs (Andres Torres Diaz, Spānija) un Johanness Bauhofers (Johannes Bauhofer, Vācija).

Rīgas cirka rīkotā viesizrāde notiek Dailes teātra Mazajā zālē. Paredzams, ka šī gada siltajā sezonā notiks arī Rīgas cirka arēnā skatāmas viesizrādes. Savukārt 2020. gada rudenī Rīgas cirkā tiks sākti rekonstrukcijas darbi ar mērķi nodrošināt cirka ēkas siltumizolāciju un energoefektivitāti. Arī būvniecības laikā Rīgas cirks gan piedāvās pašu producētas un līdzproducētas izrādes, gan uz Rīgu vedīs viesizrādes no citām valstīm. Izrādes būs skatāmas dažādās kultūrtelpās Rīgā un citur Latvijā.

Jaunākā informācija par aktivitātēm Rīgas cirkā aplūkojama vietnēs cirks.lv/biletes un kvadrifrons.lv.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja