Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +25 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Brīvdienas zaļumos ar pagātnes elpu. Norisināsies Latvijas piļu un muižu vēsturisko parku un dārzu dienas

Latvijas muižu un piļu vēsturiskie parki un dārzi ir brīnišķīga iespēja gan pabūt pie dabas senu koku ielokā, gan izzināt pagātni, sajust laika ritējumu un izbaudīt paviljonu, rotondu, pergolu, speciāli veidotu grotu un stādījumu atmosfēru. Lai iepazītu šos parkus un dārzus tuvāk, šonedēļ pilīs un muižās norisināsies dažādi īpaši notikumi

Latvijas piļu un muižu vēsturisko parku un dārzu dienas jau šodien, 4. jūlijā, iesāks Durbes pils, kurā no plkst. 15.00 norisināsies rožu stāsti, keramikas darbnīcas, pastaigas pils angļu stila ainavu parkā, bet vakarā plkst. 19.00 ar koncertprogrammu Mazā bilžu rāmītī te uzstāsies dziedāja Paula Saija un Trio Tresensus.

6. jūlijā notiks izzinoša pastaiga Vilces muižas kungu mājā un dabas parkā. Apriķu muižas dārzā norisināsies dārza un ziedu rūķu sarūpētā garšvielu meistardarbnīca, būs apskatāma liliju izstāde. Jaunauces pils rīkos pastaigu ar gidu pils parkā, Cesvaines pils aicinās iepazīt franču dārzus kopā ar franču kultūras mantojuma entuziasti Ditu Podskočiju, savukārt Lielplatones muižā gan 6., gan 7. jūlijā notiks ekskursijas pa muižas parku, kungu namu un veļas māju. Alūksnes pils parkā sestdien gaidāma tematiska ekskursija Ziedu pasaules valdzinājumā, kā arī Rīgas Doma kora skolas audzēkņu koncerts Jūtu-poēze. Ģipkas muižā būs iespēja nesteidzīgi baudīt kafiju un kūkas, iepazīties ar muižas atdzimšanas stāstu un topošo dārzu, klausīties vijolnieka Edgara Ziņģa koncertu. Daugavpils cietoksnis vedīs ekskursijās pa Komandanta dārzu, bet Ungurmuižā notiks koncerts Andrejs Osokins Robertam Šūmanim. Mīlestības vēstules Klārai un divu izstāžu – Lienes Liepiņas Prieka kolekcionāra un Ilvitas Didrihsones Ceļojuma uz laimīgo zemi – atklāšana.

Etnomūzikas festivāla laikā 6. jūlijā varēs apskatīt Valmiermuižas parku, bet 7. jūlijā šeit pat alus dārzā notiks sadziedāšanās ar Edgaru Zilbertu un koklētāju nometnes dalībniekiem. Abas brīvdienas viesus gaidīs Ruckas muiža un parks Cēsīs (ieaicinot arī multimediālā piedzīvojumā Dzīvās gleznas), kā arī Jaunmoku pils, piedāvājot ekskursiju Pastaiga zem baltajiem saulessargiem. Parku, dārzu un muižas apbūvi abas dienas varēs iepazīt Blankenfeldes muižā, tāpat ekskursijas sola Zvārtavas pils un Krimuldas muiža. Bīriņu pilī līdz ar pastaigu pa pils dārzu varēs izmēģināt arī spēli Leģendu mednieki. Spēle Pastaiga parkā kopā ar Jūliusu svētdien notiks Tiņģeres muižā. Viesus gaidīs arī Elejas muižas parks, savukārt Cesvaines pilī 7. jūlijā paredzēta Dārza balle ar vokālā ansambļa Rondo muzicēšanu un Tekstilmākslas asociācijas izstādes Balle atklāšanu.

Sīkāk – Pilis.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja