Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar stāvovācijām prezentēta Maestro Raimonda Paula jaunā plate

Piektdien, 7. jūlijā, Rīgas Doma dārzā norisinājās centrālais 23. starptautiskā improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāla Rīgas ritmi notikums – Maestro Raimonda Paula un kamerorķestra Sinfonietta Rīga jaunās plates Dziesmas bez vārdiem prezentācijas koncerts.

Ar vairākām stāvovācijām iezīmētais vakars Doma dārzā tika aizvadīts uz sirsnīga un emocionāla Maestro melodiskā viļņa, pašam autoram kopā ar džeza trio mūziķiem un kamerorķestri Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā izpildot britu aranžētāja Callum Au radītās versijas labi zināmiem Raimonda Paula skaņdarbiem. Īpašu publikas atsaucību izpelnījās dziesma Baltā saule, kas tika izpildīta pat divreiz, uz bis publikai dziedot līdzi arī dziedātājas Margaritas Vilcānes mūžīgā hita vārdus, kā arī izteikti džezīgā manierē pārveidotā Dāvāja Māriņa un ar stīgu skanējumu izakcentētā Mēmā dziesma. Arī pats Maestro uz skatuves ne tikai sniedza neizbēgamo sev raksturīgā humora devu, bet arī neslēpa aizkustinājumu par lieliski izdevušos koncertvakaru.

Pirms programmas Dziesmas bez vārdiem turpat Rīgas Doma dārzā flamenko spēles niansēs ļāva iedziļināties prominentais dāņu ģitāras virtuozs Jacob Gurevitsch kopā ar pavadošajiem mūziķiem, radot lirisku un romantisku sajūtu jau koncertvakara pirmajā daļā. Rīta pusē viņš sniedza arī izzinošu meistarklasi Latvijas Radio 1. studijā.

Raimonda Paula un Sinfonietta Rīga albums Dziesmas bez vārdiem pieejams vinila plates un kompaktdiska formātā un jau drīzumā būs noklausāms arī mūzikas straumēšanas servisos. Tajā iekļauti desmit britu komponista Callum Au veidoti aranžējumi Maestro skaņdarbiem, ko kopā ar Raimondu Paulu iespēlējis kontrabasists Toms Poišs, bundzinieks Māris Briežkalns un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā. Albumu producējis Māris Briežkalns, tas ierakstīts Latvijas Radio 1. studijā, pie skaņu pults darbojoties Gustavam Ērenpreisam un asistējot Ivo Tauriņam, Reinim Bagātajam un Krišjānim Geidānam. Gala miksu veicis Louis Dowdeswell, bet māsterversiju veidojis Mark Ashfield no kompānijas PresentDayProduction. Albuma noformējuma autors ir Roberts Blumbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja