Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Akcija Gaismas krasts iegūst divas starptautiskas godalgas

Akcija Gaismas krasts, kurā tika izdejots Baltijas jūras krasts, ieguvusi divas godalgas starptautiskā pasākumu industrijas konkursā BEA World Best Events Awards, informēja pasākuma idejas autore un producente Inese Lukaševska.

Ineses Lukaševskas radītais pasākums Gaismas krasts plūca uzvaras laurus kategorijā Mazbudžeta pasākums (Low budget event) un Labākais pasākums skatītāju vērtējumā, kur no 320 iesniegtajiem darbiem latvietes radītais tika atzīts par vislabāko pasaulē.

Šogad konkursam tika pieteikts rekordliels pasākumu skaits. Savā starpā sacenšoties 96 vadošām aģentūrām no 32 valstīm: Ķīnas, ASV, Austrālijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Brazīlijas, Itālijas, Francijas un daudzām citām valstīm. Savus darbus bija iesnieguši pasaules vadošie zīmoli Cartier, Ferrari un pat valstis bija pieteikušas savus Expo paviljonus. Visi darbi tika vērtēti ne tikai pēc to radošā izpildījuma, cik inovatīva ir ideja, bet arī spējas pielietot līdz šim neredzētus risinājumus, tai skaitā jaunākās tehnoloģijas, stratēģiskās komunikācijas, pasākuma pielāgojamību Covid apstākļiem un daudziem citiem kritērijiem.

Producente Inese Lukaševska atzīst, ka trešo gadu pēc kārtas uzvarēt pasaulē prestižākajā pasākuma industrijas konkursā, kurā savus darbus piesaka atzītākie zīmoli no visiem kontinentiem, kuru vienas dienas pasākuma budžets sastāda pat 18.miljonus eiro, ir milzu reklāma Latvijai.

"Šis ir konkurss, kurā sacenšas labākie. Tiek pastiprināta uzmanība pievērsta ne tikai rīkotājaģentūrām, bet arī valstīm, to, kāds ir viņu attīstības līmenis konkrētā industrijā, kādi ir cilvēkresursi, cik inovatīvi tās spēj domāt un pielāgoties globālajām pārmaiņām. Diemžēl mēs kā valsts nevaram sacensties ar Eiropu, kur vienas dienas pasākuma budžets ir mērāms desmitos miljonu. Spēku samēri ir nelīdzsvaroti. Tāpēc, ja izdodas izdarīt tuvu neiespējamo un uzvarēt konkursā, tā ir milzu reklāma valstij, tiek veicināta tās reputācija, valsts tēls un atpazīstamība, radot pastiprinātu interesi arī starptautisko pasākumu rīkotāju vidū. Parasti šādas uzvaras tiek atzīmētas valstiskā līmenī, neatstājot valsts vārda nešanu pasaulē producenta pašiniciatīvas līmenī. Cerams ledus sakustēsies arī Latvijā, novērtējot šo patiesi valstij nozīmīgo sasniegumu.”

Akcija Gaismas krasts norisinājās šī gada 3.septembrī, jūras krastā pulcējot simtiem Latvijas iedzīvotāju četrās paaudzēs. Saulei rietot dalībnieki vienā sekundē uzsāka dejot astoņu kilometru garumā izveidojot gaismas ceļu.

Inese Lukaševska atzīst, ka šis pasākums ir radījis milzu interesi starptautiskā līmenī. Viņas mērķis ir veidot šo akciju ne tikai kā ikgadēju tradīciju, bet arī panākt, ka tajā piedalās visas pie Baltijas jūras dzīvojošās valstis.

"Šobrīd esmu saņēmusi interesi no vairākām Eiropas valstīm par pievienošanos šai iniciatīvai par ko es ļoti priecājos. Gaismas krastam kā pasākumam ir milzu potenciāls, kas paceltu Latvijas atpazīstamību pilnīgā citā līmenī. Tā ir arī lieliska iespēja pašvaldībām veicināt savu tēlu un radīt patiesi unikālu notikumu savā teritorijā. Tāpēc domājot par nākošo gadu aicinu sazināties tās pašvaldības, kuras vēlas, lai viņu pusē tiktu realizēts šis nu jau pasaulē atzītais pasākums.”

Savukārt uz jautājumu, kā producente plāno apvienot deviņas valstis viņa atbild, ka iecere ir vairāk kā traka. Jo panākt, ka dejo neprofesionāli dejotāji, pat tādi, kuri nekad mūžā nav spēruši kāju deju zālē, turklāt vienlaikus vairāku kilometru garumā jau bija milzu izaicinājums, kur nu runāt par Eiropas apvienošanu, taču arī uz viņas uzvaru četras reizes pasaulē prestižākajā konkursā vēl vairākus gadus atpakaļ maz, kas būtu licis.

"Tam arī ir domāti stereotipi, lai tos lauztu. Viss pārējais ir tikai mazohistiska darba jautājums," atzīst Inese Lukaševska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja