Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Jūgendstila centrs prezentē Rīgu starptautiskā jūgendstila festivālā Barselonā

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs Rīgas Jūgendstila centrs piedalās starptautiskā jūgendstila izstādē - festivālā Barcelona Modernista Fair, kas notiek no 27. līdz 29. maijam Barselonā. To rīko organizācija Art Nouveau European Route un Barselonas pilsētas dome. Muzeja speciālisti prezentē Rīgas jūgendstila kultūrvēsturisko mantojumu un Rīgu kā pievilcīgu tūrisma galamērķi.

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs izstādē iekārtojis atsevišķu stendu, kura noformējumā izmantoti Rīgas jūgendstila arhitektūras un iekštelpu interjeru attēli. Stendā ir iespēja iegūt Rīgas un muzeja publicitātes materiālus, kā arī piedalīties vairākās izglītojošās un interaktīvās programmās. Jūgendstila dekoru meistarklasē ir iespēja iepazīt Rīgai un jūgendstilam raksturīgus 20. gadsimta sākuma ornamentus un  izgatavot dekoru, izmantojot  ornamentu spiedogus. Izglītojošas programmas Iepazīsim jūgendstila modi! laikā tiek demonstrēti jūgendstila dāmu tērpi, cepures un aksesuāri. Jūgendstilam raksturīgās tērpu krāsas un modeļus palīdz iepazīt īpaši sagatavoti uzdevumi. 

Jūgendstila centra pārstāvji cer, ka izstādē iegūtie materiāli, muzeja speciālistu vadībā izgatavotie dekori un fotoattēli apmeklētāju māju interjeros un foto albumos arī pēc izstādes noslēguma popularizēs Rīgu, jūgendstila kultūrvēsturisko mantojumu un muzeju Rīgas Jūgendstila centrs, kā arī veicinās vēlmi apmeklēt Rīgu klātienē. 

Starptautiskā organizācija Art Nouveau European Route (Ruta Europea del Modernisme) dibināta 2000. gadā Barselonā, tā ir bezpeļņas pašvaldību un nevalstisko institūciju apvienība, kuras mērķis ir jūgendstila mantojuma starptautiska popularizēšana un aizsardzība Eiropā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja