Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Un par ko klusē jūsu dzīvokļa sienas? Daugavpils teātrī iestudēta izrāde Mīlestība 32 m2

Izrādi Mīlestība 32 m2 režisors Ivars Lūsis nupat iestudējis ar Daugavpils teātra krievu trupu. "Mūsdienu dramaturga Oļega Jernova lugas Latvijā nav iestudētas, un arī Krievijā tās netiek uzvestas nemaz tik bieži, jo, lai veidotu izrādi, šis autors ir... sarežģīts. Taču viņa lugas ir caurstrāvotas ar tāāāādu pozitīvismu," stāsta I. Lūsis, kurš izrādi veidojis, apvienojot trīs O. Jernova lugas – Vakars ar vientuļo skaistulīti, Dīvainais viesis, Trešā acs.

"Pavisam vienkārši – viencēlieni laika ziņā "nevelk" līdz pilnvērtīgam izrādes garumam, bet, ja skatītājs nāk uz izrādi, tad jābūt piepildītam vakaram. Bet saturs ir tiešām bagātīgs! Dažādajos viencēlienos ir komēdiju meistara pilns spektrs – intriģējoši un spilgti stāsti, kas ir tik atšķirīgi, bet tomēr par vienu tēmu." I. Lūsis Oļega Jernova darbus pats vispirms iepazinis kā interesantu lasāmvielu – tos lasot, esot gan skaļi smējies, gan emocionāli līdzpārdzīvojis līdz pat asarām. Izrādes tēma daudziem, kuri dzīvo daudzdzīvokļu mājās, būs atpazīstama. Vai esat kādreiz aizdomājušies, par ko klusē jūsu dzīvokļa sienas? Cik daudzi mīlasstāsti te piedzīvojuši visdažādākos scenārijus? Ja sienas varētu runāt, tās noteikti pieminētu, ka jebkuram neveiksmīgam sākumam var sekot veiksmīgs turpinājums. Mīlestība 32 m2 vēsta par komiskām dzīves epizodēm kādā daudzstāvu mājas dzīvoklī. Kāds vīrietis neveiksmīgi cenšas te padarīt sev galu un pat nenojauš, kādas pārmaiņas dzīvē ienesīs viņa pielīmētā zīmīte pie durvīm ar uzrakstu: "Draugi, palīdziet!" Savukārt vientuļa skaistule piedzīvo pārpratumu pilnu vakaru ar ilgi gaidītu viesi, bet citai tikšanās dzīvoklī izvēršas īstā jampadracī.

"Ar Covid-19 laiku paralēles var saskatīt, jo tas bija periods, kad mazāk gājām ārā, bet emocijas tika izlādētas četrās sienās. Dzīvoklis te gan ir it kā viens, bet redzam trīs dažādas dzīves," skaidro I. Lūsis. "Izrādē nav asu problēmu, nav politikas. Komēdija ir melodramatiska. Būs mīlestība, emocijas, vientulība un pārpratumi." Tā kā pandēmijas laiks bija grūts un neziņa vēl ir priekšā, Daugavpils teātris grib savus skatītājus iepriecināt, lai viņi, atnākot uz izrādi, piemirst problēmas, komēdijas žanra izvēli pamato I. Lūsis, kurš teātrī jau iestudējis vairākas komēdijas – Baismīgās mājsaimnieces, Mīlestība līdz prāta zudumam, Biznesa klases palāta, Melu detektors, kā arī Daugavpils teātra ilgdzīvotāju izrādi Ekstrasensa cīņa. Protams, šajā laikā teātra apmeklējums drošības noteikumu dēļ ir atšķirīgs.

Izrādes kostīmu māksliniece ir Jūlija Ļaha, scenogrāfs – Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Lomās darbojas – Vadims Bogdanovs, Jeļena Ņetjosina, Milena Savkina, Viktors Jancevičs, Kristīna Zaharova, Žanna Lubgāne, Karīna Sidina, Aleksandrs Komarovs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja