Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sācies Liepājas teātra skatītāju balsojums par aktieriem un iestudējumiem

Ik gadu sezonas beigās Liepājas teātrī norisinās skatītāju balsojums, lai noskaidrotu iestudējumus, kā arī aktierus pirmā un otrā plāna lomās, kurus skatītāji uzskata par labākajiem un mīļākajiem. Šogad balsojums notiek jau 15. reizi, informēja teātra pārstāvji.

Balsojums norisināsies no 16. maija līdz 12. jūnijam elektroniski (anketa pieejama Liepājas teātra mājaslapā www.liepajasteatris.lv), papīra formātā balsojuma anketas būs pieejamas arī teātrī.

Balsojumā iekļauti iestudējumi: Līnenas skaistumkaraliene (režisors Dž.Dž.Džilindžers), kas ir vienīgais iestudējums no iepriekšējās, ne šīs sezonas, jo pirmizrādi piedzīvoja vien 2022. gada jūnijā un netika vērtēts iepriekšējā balsojumā; Yen (režisors Dmitrijs Petrenko), Igauņu bēres 1999 (režisors Regnārs Vaivars), Dziesmu svētki (režisors Matīss Budovskis), Kaija (režisors Dmitrijs Petrenko), Vārdiņš (režisors Dž.Dž.Džilindžers) un Liepājas teātra jaunākā izrāde Medus garša (režisors Mārtiņš Kalita), kas pirmizrādi piedzīvoja vien pagājušās nedēļas nogalē.

Rezultātu paziņošana notiks 17. jūnijā pēc izrādes Grieķi, līdz ar to šīs izrādes apmeklētāji būs tie, kas pirmie uzzinās šī gada rezultātus, kas pēc tam tiks publicēti arī teātra mājaslapā. Iestudējumu Grieķi šobrīd teātrī veido režisors Elmārs Seņkovs, tas pirmizrādi piedzīvos 10. jūnijā, savukārt 17. jūnijā ar šo izrādi arī tiks slēgta Liepājas teātra 116. sezona. Grieķi skatītāju vērtējumam tiks iekļauti nākošās sezonas balsojumā.

Tieši Elmāra Seņkova iestudētā izrāde Grimmi kļuva par iepriekšējā skatītāju balsojuma mīļāko, atzītāko izrādi. Savukārt par pagājušā posma labākajiem aktieriem skatītāji atzina Egonu Dombrovski, Agnesi Jēkabsoni, Rolandu Beķeri un Karīnu Tatarinovu.

Nepilnu nedēļu pēc tam, kad tiks paziņoti skatītāju balsojuma rezultāti, savu vērtējumu par aizvadīto sezonu visos Latvijas teātros sniegs arī profesionāļi, paziņojot Spēlmaņu nakts nominācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja