Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmizrādi tiešsaistē piedzīvos teātra trupas Kvadrifrons izrāde LV vs RU

11. jūnijā plkst. 19 virtuālo pirmizrādi tiešsaistē piedzīvos teātra trupas Kvadrifrons izrāde LV vs RU, informēja izrādes producente Ieva Niedre.

LV vs RU ir vēsturisks mīlasstāsts par latviešu un krievvalodīgo attiecībām. Izrāde balstīta stāstos par radošās komandas dzīves laikā piedzīvoto, tajā ikdienišķas atzīšanās mijas ar aizspriedumainām etīdēm, dokumentāliem video fragmentiem, apcerīgu mūziku, mīlēšanu un lamāšanos.

Izrāde ir divvalodīga – latviešu un krievu valodā - ar mērķi satuvināt iepriekš minētās sabiedrības grupas, kurām kopīga mākslas pieredze ar bilingvālu saturu ir rets notikums.

Izrādes režisors Reinis Boters uzskata: "Katrs Latvijas iedzīvotājs, ja ne piedzīvojis, tad vismaz dzirdējis par dažādu sabiedrības grupu vēsturisko un mūsdienās pastāvošo sašķeltību. Izrādē meklējam, kas šo sašķeltību ir veicinājis. Varbūt tā ir mūsu pašu iedomāta un uzbūvēta siena, kura, satiekoties aci pret aci un iepazīstot otru pusi, izzūd pilnībā?"

11. jūnijā plkst. 19 izrāde būs vērojama tiešsaistē un ierobežotā skaitā (20 cilvēki) arī Rīgas Cirka mazajā zālē, iepriekš iegādājoties biļeti Bezrindas.lv. Ar British Council Latvia atbalstu tiks rīkota arī organizēta tiešraides skatīšanās vairākās Latvijas reģionālajās bibliotēkās un kopienu centros.

Skatītājiem, kā izrādes norises vietā, tā attālināti, būs iespējams izrādes norisi ietekmēt ar īpaša balsojuma palīdzību. Iegādājoties biļetes, skatītāji saņems arī teksta tulkotu atšifrējumu latviešu un krievu valodā, lai valoda nebūtu barjera izrādes baudīšanai. Pēc izrādes norisināsies diskusija ar radošo komandu, kuru tiešsaistē vadīs komunikācijas zinātnes doktore Olga Procevska.

Izrādes režija, teksts, vizuālais risinājums: Reinis Boters,dramaturģiskais atbalsts: Klāvs Mellis. Izrādē piedalās aktieri Jānis Kronis un  Igors Nazarenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja