Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Nacionālajā teātrī top izrāde Jūtu tektonika

Latvijas Nacionālajā teātrī top vairākkārtēja Moljera balvas laureāta un Franču akadēmijas Teātra Grand-Prix ieguvēja Ērika Emanuela Šmita Jūtu tektonika Mihaila Gruzdova režijā, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča. Pirmizrāde 23. janvārī.

Lugas sākumā dramaturgs uzbur tipisku situāciju – lietišķa un darbu ritenī ierauta sieviete nespēj noticēt mīļotā jūtu patiesumam un pieņemt lēmumu par laulībām, tāpēc izgudro mīlas trijstūri, iesaistot spēlē trešo personu. Tālākais izvēršas neiedomājamā notikumu virknē, jo, izrādās, ka mīlestība, ja apšauba tās spēku, var atriebties un aiziet pie citiem... Galvenajās lomās Indra Roga un Ivars Puga.

Pārējās lomās - Lolita Cauka, Zane Jančevska, Liene Sebre, Astrīda Kairiša, Ģirts Jakovļevs, Mārtiņš Brūveris, Jurģis Spulenieks, Uldis Siliņš, Kaspars Aniņš, Marta Līne.

Lai uz skatuves radītu Parīzes noskaņu, scenogrāfs Aigars Ozoliņš ir izmantojis dzīvu rokas vilktu līniju, atdarinot Parīzes ielu mākslinieku zīmējumus. Visi priekšmeti ir tikai līnija, kas pakāpeniski top attiecīgās ainas laikā. Kostīmu māksliniece - Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks - Igors Kapustins, horeogrāfe - Inga Raudinga, muzikālais noformējums - Valdis Zilveris.

Lugas autors Ēriks Emanuels Šmits ir viens no populārākajiem franču mūsdienu rakstniekiem pasaulē. Dzimis 1960. gadā, ieguvis doktora grādu filosofijā. Pirmais teātrim domātais darbs, kas atnes viņam starptautisku slavu, ir luga Apmeklētājs, kurā attēlota Zigmunda Freida tikšanās ar, iespējams, Dievu To Kungu. Arī nākamajām lugām ir ievērojami panākumi, seko Noslēpumainās variācijas, Izvirtulis, Starp pasaulēm, Mani sprediķi, Līdzdalībnieki, Jūtu tektonika, Annas Frankas dienasgrāmata. Viņa grāmatas tulkotas 43 valodās un lugas iestudētas vairāk nekā 50 valstīs. 2009. gadā Ēriks Emanuels Šmits pats kā kinorežisors filmā uzņēmis vienu no saviem populārākajiem darbiem – Oskars un Rozā dāma, par maza, mirstoša zēna pēdējām dzīves dienām, ko atvieglo sarunas ar noslēpumaino kopēju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja