Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājas teātrī top izrāde Boeing, Boeing

21. februārī Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde Marka Kamoleti komēdijai Boeing, Boeing, informēja tēatra pārstāve Zanda Borga.

Ar šo iestudējumu teātrī debitēs režisors Armands Zvirbulis, kurš līdz šim darbojies kino lauciņā (veidojis vairāk nekā 80 Latvijas profesionālo teātru izrāžu ierakstus televīzijā, Spēlmaņu nakts ceremonijas, bijis režisors seriālam Eņģeļu māja, Latvijas/Austrijas kopražojuma filmai Mazie laupītāji, par kuru saņēmis Lielā Kristapa balvu u.c.). Šī būs gan debija, gan sava veida atgriešanās Liepājā, jo kādu laiku A. Zvirbulis studējis arī Liepājas teātra IV studijā kopā ar Edgaru Pujātu, Egonu Dombrovski, Sigitu Jevgļevsku, Inesi Kučinsku u.c.)

Boeing, Boeing ir dramaturga Marks Kamoleti viszināmākā luga (sarakstīta 1960. gadā), kas kļuvusi arī par viņa firmas zīmi. Režisors iestudējumam devis žanrisko apzīmējumu – pikanta avārijas nosēšanās, tādējādi daļēji jau atklājot, par ko būs iestudējums. Lugas tēma ir it kā vienkārša – vecpuisim Bernāram, kurš dzīvo Parīzē, vienlaicīgi ir trīs mīļākās, taču tā kā viņas visas trīs ir stjuartes, neviena nezina par pārējo eksistenci, līdz kādu dienu, neplānoti mainoties lidojumu grafikam, visas trīs pilsētā ierodas vienlaicīgi…

Izrādei scenogrāfiju un kostīmus veido mākslinieki Aigars Ozoliņš un Liene Rolšteina, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis, savukārt lomās iejutīsies aktieri – Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Anita Kvāla, Laura Jeruma, Everita Pjata un Signe Ruicēna. Lugu no franču valodas tulkojis Jānis Elsbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja