Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Liepājas teātrī iestudēta izrāde Puika, kurš neticēja Ziemassvētkiem

Piektdien, 25. novembrī, 18.00 un sestdien, 26. novembrī, plkst. 12.00 Liepājas Leļļu teātrī norisināsies Leldes Kaupužas Ziemassvētku izrādes Puika, kurš neticēja Ziemassvētkiem pirmizrāde, savukārt 27. novembrī plkst. 12.00 pirmizrādi piedzīvos izrāde Olafa Ziemassvētki atjaunotā versija.

Abu izrāžu režisore un idejas autore ir Lelde Kaupuža, kura Liepājas Leļļu teātrī jau iepriekš iestudējusi virkni atjautīgu un dzīvespriecīgu piedzīvojumu stāstu.

Jaunākās izrādes Puika, kurš neticēja Ziemasvētkiem radošajā komandā Lelde aicinājusi mākslinieci Agnesi Kauperi, komponistu Miku Frišfeldu, leļļu meistari Alīdu Pērkoni, savukārt ar mīmiskajām lellēm darbojas aktieri Ilze Jura, Denisa Braša un Andris Zeļonka.

"Izrādē mēs runājam par to, kas ir svarīgākais Ziemassvētkos – cilvēku kopā būšana. Vairākkārt veidojot Ziemassvētku izrādes, ikreiz gribas paskatīties uz to no citas puses. Un šoreiz es vēlējos atklāt, kādi ir Ziemassvētki cilvēkam, kurš vienmēr nav tāds priecīgs, drīzāk pesimists, kuram nav ierastās Ziemassvētku pacilātības sajūtas. Mūsu izrādes varonim Dāvim Ziemassvētku laiks ir skumjš un vientuļš, jo viņa draugs nesen ir pārvācies un arī suns Tobis pazudis. Un šādā emocionāli grūtā laikā bērnam rodas daudz jautājumu – kuri ir tie īstie svētku brīnumi un kuri nē," stāsta režisore Lelde Kaupuža.

Izrāde ļauj ieraudzīt un novērtēt tos, kuri mums ir blakus un apjaust, ka dzīve ir kompromisu māksla,
kurā viss nav tikai melns vai balts kā mākslinieces Agneses Kauperes veidotajā scenogrāfijā.

"Šoreiz izstāstām stāstu līdzīgi kā krāsojamā grāmatā, iesākumā ar melnbaltu fonu, bet pamazām "atdzīvinot" un  ienesot krāsas ar lellēm un pārējām detaļām. Lai gan manā pieredzē ir vairāk kā desmit teātra projektu, kam esmu veidojusi kostīmus un scenogrāfiju, šī ir mana pirmā pieredze leļļu teātrī. Un man ir prieks, ka tas noticis Liepājā. Ir daudz kas kopīgs, bet daudz kas arī atšķirīgs no klasiskās teātra skatuves. Piemēram, tas, ka visu laiku jāpatur prātā – aiz lelles atrodas aktieris un viņam ir jāatrod telpa manā scenogrāfijā, ne tikai lellei. Uzzināju, cik ļoti daudz enerģijas un spēka ir jādod aktierim, lai vadītu lelli. Katra jauna darba vieta prasa pielāgošanos, bet man šķiet, ka man izdevās. Viss tapa ciešā mijiedarbībā ar režisori un aktieriem," papildina izrādes māksliniece Agnese Kaupere.

Savukārt izrādes Olafa Ziemassvētki atjaunošanā līdzdarbojusies liela daļa no tās sākotnējās radošās komandas. Pēc mākslinieces Ingas Ādmines-Stūres skicēm pilnveidota izrādes scenogrāfija un Olafam, tāpat kā citiem pasaku tēliem no izrādes tapuši jauni kostīmi. Līdzās līdzšinējam izrādes aktieru sastāvam – Vijai Mežalei, Ingai Dzintarei un Ingaram Gudermanim - Olafa lomā iejutusies Madara Enkuzena.

Svētku laikā skatītājiem tiks piedāvāta arī izrāde Elfiņa pirmie Ziemassvētki un decembrī teātris pavisam plānojis nospēlēt vairāk kā trīsdesmit Ziemassvētku izrāžu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja