Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Liepājas teātra izrāde Stavangera guvusi atzinību Vīnē un Toruņā

Krievijas režisora Konstantīna Bogomolova iestudētā izrāde _Stavangera__ (Pulp People) _Vīnes teātra festivālā _Wiener Festwochen _saņēmusi skatītāju un kritiķu atzinību, savukārt Toruņā, Polijā, festivālā _Kontakt 2014 _ieguvusi 2.vietu, informēja Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

"Vīnē izrāde tika spēlēta trīs vakarus pēc kārtas, jau pirmajā vakarā tā tika uzņemta ar ovācijām un bravo saucieniem. Publika aktīvi juta līdzi jau izrādes laikā, to nepārtraukti pavadīja smiekli un komentāri. Arī aktieri atzīst, ka tik aktīvu publikas līdzi jušanu nebija gaidījuši, tāpēc paši izjūtot gandarījumu par nospēlētajām izrādēm," stāsta Borga. 24.maija vakarā pēc izrādes noskatīšanās ar skatītājiem tikās gan aktieri, gan izrādes režisors un scenogrāfe. Gandrīz stundu garā diskusijā tika runāts gan par iestudējuma tapšanas procesu, gan režisora rokrakstu, kā arī tika uzdoti jautājumi par izrādē redzēto.

Pēc izrādes Stavangera (Pulp People) noskatīšanās, aktīvi bijuši arī teātra zinātnieki un kritiķi, Vīnes presē un portālos izrādei veltot vairāk nekā 10 recenzijas. "Milzīgi aplausi", "Izrāde kā heroīns pēc teātra izsalkušajiem", "Vienīgā skumjā ziņa ir tā, ka iestudējums ir beidzies" – tā ir tikai neliela daļa no izrādei veltītās sajūsmas.

"Ir tiešām patīkami, ka Liepājas teātra izrāde ir pamanīta un novērtēta," savu gandarījumu par teātra panākumiem Vīnē pauž direktors Herberts Laukšteins.

"Katra tikšanās ar režisoru Bogomolovu ir kā balzāms dvēselei. Viņš ir Eiropas līmeņa režisors un, pateicoties viņam, mūsu izrāde ir interesanta arī Eiropas prasīgajam skatītājam," uzsver aktieris Gatis Maliks.

Savukārt uzreiz pēc izrādēm Austrijā, Liepājas teātra kolektīvs devās uz Toruņu – festivālu, kur atšķirībā no Vīnes, žūrija piešķīra arī balvas. Pēc atgriešanās mājās teātris saņēma priecīgu ziņu – Stavangera (Pulp People) ieguvusi 2.vietu, piekāpjoties vien iestudējumam The Blue Boy no Īrijas, bet aiz sevis atstājot Oskara Koršunova Viļņā iestudēto Kaiju. Balva jau atceļojusi uz Liepāju un to iespējams aplūkot teātrī.

Izrāde Stavangera (Pulp People) tikusi izrādīta arī Maskavas festivālā Zelta Maska, bet jau rudenī teātris posīsies uz Baltkrieviju, lai piedalītos festivālā Minskā.

Konstantīns Bogomolovs un viņa iestudētā izrāde 2012./2013. gada sezonā ieguva Spēlmaņu nakts balvas nominācijās Gada teātra izrāde un Gada režisors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja