Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kultūrvietā Hanzas perons notiks teātra trupas Kvadrifrons izrāde Vecmāmiņu valsts

Kultūrvietā Hanzas perons 18. oktobrī pirmoreiz Rīgā būs skatāma gandrīz dokumentāla izrāde Vecmāmiņu valsts, kuru veidojuši dramaturgi Justīne Kļava un Evarts Melnalksnis, režisore Paula Pļavniece un teātra trupa Kvadrifrons, informēja izrādes veidotāju pārstāvji.

Izrāde Vecmāmiņu valsts līdz šim rādīta vien sešas reizes – Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī un Cēsīs, sarunu festivālā Lampa ar British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu. Kultūrvietā Hanzas perons būs pirmā iespēja iestudējumu vērot Rīgā. Līdzās teātra trupas Kvadrifrons aktieriem izrādē piedalīsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu koris Vivace.

Daļēji dokumentālajā izrādē Vecmāmiņu valsts trupas Kvadrifrons aktieri ar domubiedriem reflektē par Latvijas un Rietumeiropas sabiedrības novecošanās problēmu, šo tēmu apskatot ne tikai sociālpolitiskā, bet galvenokārt – personīgā un intīmā kontekstā caur savu vecmāmiņu skatupunktu. Izrādē dokumentālas intervijas un to radoši pārstāsti mijas ar dziesmām, sadzīviskiem dialogiem un televīzijas raidījumu estētikā izspēlētām ainām, kurās iejūtas gan aktieri, gan bērnu koris. Visus izrādē iesaistītos māksliniekus vieno īpašas un emocionāli komplicētas attiecības ar saviem vecvecākiem, īpaši – vecmāmiņām.

Dokumentālā izrāde Vecmāmiņu valsts Hanzas peronā 18. oktobrī tiks izrādīta divas reizes – plkst. 15 un 19. Biļetes uz izrādi pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās. 

Savukārt tiem, kuri iegādājušies biļetes uz pavasarī plānotajām Pārmijas izrādēm Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, iegādātās biļetes iespējams nodot Biļešu paradīzes kasēs vai samainīt tās pret biļetēm uz izrādi Vecmāmiņu valsts, kas plānota 18. oktobrī. 

Skatuves mākslas notikumu sērijas Pārmija ietvaros ikvienam būs iespēja baudīt augstvērtīgus mākslas darbus teātra, mūzikas, mākslas vai dejas žanrā. Tās ir izrādes vai performances, kas līdz šim Latvijā rādītas tikai dažas reizes šaurā skatītāju lokā un guvušas sajūsminātas skatītāju atsauksmes, kā arī ārvalstīs tapuši darbi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja