Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ģertrūdes ielas teātrī iestudēta izrāde Es gaidu...

Ģertrūdes ielas teātrī 22. februārī plkst. 19 pirmizrādi piedzīvos dokumentāla fikcija Es gaidu..., ko veidojuši jaunie režisori no Latvijas un Ukrainas, informēja teātra pārstāvji.

Izrādes pamatā ir vairāku cilvēku pieredzes stāsti, kuri savijušies vienā – par sievieti no Liepājas, viņas dēlu, kurš izvēlējies dienēt armijā, un patēvu, kurš palicis kara plosītajā Mariupolē. Abu piejūras pilsētu ikdienu pāršķēlis karš – Mariupolē grūst ēkas un cilvēku dzīves, bet Liepājā pavasara atnākšanu pavada nerimstoša trauksme un bailes, ka lādiņi, kas krīt virs tūkstošiem kilometru attālās pilsētas, var trāpīt vistuvākajiem.

Latviešu režisors Roberts Dauburs un ukraiņu režisore Katerina Parfirjeva iepazinās 2022. gada aprīlī Ukrainas kara bēgļu atbalsta centrā Rīgā, kur Katerina nokļuva, bēgot no kara, bet Roberts – vēloties palīdzēt. Dokumentālās fikcijas izrāde Es gaidu... ir abu jauno mākslinieku kopdarbs, kas tapis, meklējot atbildes uz jautājumiem, kā sadzīvot ar savu tuvinieku izvēlēm un nezaudēt cerību situācijā, kuru ietekmēt šķiet neiespējami? Kā ar šo pieredzi dzīvot tālāk un kur meklēt spēku, lai turpinātu gaidīt – atbildi uz telefona zvanu, kara beigas un atkalsatikšanos?

Izrādes dramaturģiskais materiāls tapis, abiem režisoriem tiekoties ar cilvēkiem, kurus skāris karš Ukrainā, un uzklausot viņu pieredzes stāstus. Režisoru tandēms veidojis izrādi sadarbībā ar scenogrāfi un kostīmu mākslinieci Līgu Zepu, komponistu Edgaru Vilcānu, gaismu mākslinieku Niku Ciprusu un aktieriem Ingu Alsiņu-Lasmani, Matīsu Milleru un Jāni Skani.

Režija, dramaturģija: Roberts Dauburs, Katerina Parfirjeva (UA). Spēlē: Inga Alsiņa-Lasmane, Matīss Millers, Jānis Skanis. Scenogrāfija, kostīmi: Līga Zepa. Mūzika: Edgars Vilcāns. Gaismas: Niks Cipruss.

Nākamās izrādes 23. un 24. martā. Biļetes: www.git.lv. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja