Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Eņģeļi, brīnumi veikalā un mariači. Svētku prieku vairos arī Latvijas teātru koncertuzvedumi

Kā ik gadu, Ziemassvētku un gadumijas kultūras programmu palīdz kuplināt arī Latvijas teātru īpašie koncerti. Daži piedāvā pat vairākus tieši svētkiem veidotus pasākumus.

Dailes teātrī no 22. decembra skatītāji ir gaidīti Ziemassvētku koncertā Mirklis gaismas tuvumā, kurā uz skatuves kāps teātra aktieri, jaunie vokālisti un pavadošie mūziķi. Režisores Diānas Kaijakas veidotās koncertprogrammas pirmajā daļā varēs paciemoties debesīs pie eņģeļu kora, skanēs dziesmas no Valta Pūces cikla Gadalaiku dziesmas, bet otrajā daļā – nolaisties tuvāk zemei ar skaistākajām Raimonda Paula dziesmām. Vai svētku brīnumu sagādā eņģeļi, kas mūs vēro no augšas, vai arī to radām mēs paši?

Nacionālajā teātrī svētku laikā jau tradicionāli skatāma muzikāla izrāde visai ģimenei – Mērijas Meipsas-Dodžas Sudraba slidas. Savukārt Daugavpils teātrī par tradīciju kļuvis Jaungada koncerts. Šogad tā programmā iekļautas skaistākās dziesmas no teātra repertuāra izrādēm un dažādi pasaules hiti. Koncertā piedalīsies teātra dziedošie aktieri un viņu draugi, būs arī dejas un cirka mākslas priekšnesumi un jestrs atskats uz 2023. gada spilgtākajiem notikumiem.

Liepājas teātris savu svētku koncertu Mājupceļš piesaka ar vārdiem: "Gaidīt. Cerēt. Steigties. Būt mierā. Uztraukties. Paspēt. Visu nepagūt. Smieties. Sarunāties. Klusēt. Drusku sastrīdēties. Izlīgt. Būt mājās. Justies kā mājās. Ilgoties pēc mājām. Būt tam, kas esi. Tie ir Ziemassvētki." Koncertu veido režisore Maija Kalniņa, un aktieri un mūziķi izpildīs pārsvarā latviešu komponistu dziesmas ziemīgās un svētku noskaņās. Liepājas teātris šogad sagatavojis pārsteigumu arī mazajiem skatītājiem, piedāvājot muzikālu svētku ceļojumu visai ģimenei Mariači Ziemassvētki. Trīs mariači, ko daudzi jau iepazinuši izrādē Patakoļako un teātra visums – El-Panadero, El-Longo un El-Fato – skatītājus Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars gaidīs 22. un 28. decembrī, lai kopīgi meklētu Ziemassvētku brīnumu.

Vairākus svētku koncertuzvedumus sagatavojis arī Mihaila Čehova teātris. Skatītāju jau iemīļotajā Ziemassvētku koncertā Reiss 2023–2024 sniegavētras dēļ lidostā svētku priekšvakarā iestrēgušie personāži dziedās dziesmas dažādās valodās. Savukārt jaunais iestudējums Jaungada akcija! sola klātesošos aizvest krāšņos muzikālos piedzīvojumos kādā tirdzniecības centrā pašā Vecgada vakarā. Īpaša Ziemassvētku dāvana tapusi arī pašiem mazākajiem skatītājiem – izrāde bērniem Kā noķert Santa Klausu? teātra kamerzālē ar skatītāju iesaistīšanos un radošo darbnīcu noslēgumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja