Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dailes teātris sāk 102. sezonu

Šodien, 27. jūlijā, Dailes teātris atklāja jauno – 102. sezonu. Pirmajā kolektīva kopsapulcē darbiniekus uzrunāja valdes loceklis Juris Žagars un mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs. Pēc tās notika tradicionālā Dailes teātra kolektīva sezonas atklāšanas fotografēšanās, informēja Dailes teātra pārstāvis Marko Rass.

Jauno sezonu Dailes teātris uzsāks jau 3. augustā Dailes dārzā. Ar Olgas Dreģes un pianista, komponista Edgara Cīruļa kopdarbu tiks atklāts teātra simtgadei veltīts koncertcikls Dailes kanons, kurā līdz pat 9. septembrim atsevišķos vakaros uz skatuves tiksies arī Juris Bartkevičs, Ieva Segliņa un Platons Buravickis, Juris Strenga un Jānis Šipkēvics, Lilita Ozoliņa un Reinis Zariņš, Rēzija Kalniņa un Vestards Šimkus, Lidija Pupure un Agnese Egliņa, kā arī Raimonds Pauls, Ausma Kantāne un Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Paralēli Dailes kanona norisei sezonu plānots uzsākt ar pandēmijas laikā radītajām, bet līdz skatītājiem nenonākušajām izrādēm. 3. augustā Lielajā zālē notiks publiskais ģenerālmēģinājums Regīnas Ezeras romāna Zemdegas iestudējumam Dmitrija Petrenko režijā, kas pirmizrādi piedzīvos 5. augustā. Savukārt 12. augustā skatītāju vērtējumam tiks nodota mūsdienu britu dramaturģes Nīnas Reinas spriedzes pilnā un izklaidējošā mūsdienu traģikomēdija Piekrišana, kuru Lielajā zālē iestudējusi režisore Laura Groza. 27. augustā beidzot pirmizrādi piedzīvos teātra simtgades centrālais notikums – Māras Zālītes jaunākās lugas Smiļģis iestudējums Viestura Kairiša režijā.

9. septembrī gaidāma pirmizrāde Ežēna Jonesko komiskai absurda drāmai Degunradži, ko Dailes teātra Lielajā zālē iestudējusi Eiropā veiksmīgi strādājošā ungāru režisore Ildiko Gāšpāra, izrādes radošajā komandā apvienojot Reini un Kristu Dzudzilo un vairākus izcilus ungāru māksliniekus.

Tāpat šoruden Dailes teātra repertuāru papildinās Regnāra Vaivara iestudējums Trīs draugi, kas tapis, iedvesmojoties no slavenākā Ēriha Marijas Remarka romāna ar tādu pašu nosaukumu, Elīnas un Rūdolfa Gediņu un Kristas un Reiņa Dzudzilo kustību izrāde Ļoti labas minūtes, kas radīta domājot par trešo pāri – Asju Lācis un Valteru Benjaminu. Savukārt pavisam jaunā spēles laukumā pirmizrādi piedzīvos Patrika Zīskinda Kontrabass, kuru iestudējis jaunais režisors Henrijs Arājs.

Jaunajā sezonā plānotas arī Dailes teātra viesizrādes. 15. augustā ar skatītāju un teātra profesionāļu novērtēto, četras Spēlmaņu nakts nominācijas un divas balvas saņēmušo iestudējumu Elpa Dmitrija Petrenko režijā (lomās Kārlis Arnolds Avots un Anete Krasovska) Dailes teātris piedalīsies Cēsu mākslas festivāla Teātru Grand Prix skatē. Bet 28. septembrī Elpa ar Gintu Andžānu un Ievu Segliņu būs skatāma Ventspilī, Teātra namā Jūras vārti. 30. oktobrī ar komēdiju Mūsējās Intara Rešetina režijā plānots viesoties Alūksnes Kultūras centrā.

Jaunajā sezonā Dailes teātra kolektīvu papildina divas jaunas aktrises – Katrīna Griga un Milēna Miškēviča, kuras uz skatuves jau būs redzamas jaunākajos iestudējumos: Zemdegas, Piekrišana, Smiļģis un Trīs draugi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja