Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Willa Teātris izziņo pirmās izrādes

Jaunais neatkarīgais teātris Willa Teātris, kas savu mājvietu atradis K.K. fon Stricka villā, izziņo pirmās izrādes. Jau 17. februārī pirmizrādi piedzīvos Stāsts par MĪ..., pašās februāra beigās sāks izrādīt Valmieras vasaras teātra festivāla izrādi bērniem Pagalms atdzīvojas, bet martā pirmizrādīs dzejas performanci Putn ilgs, informēja teātra pārstāvji.

Jaunais neatkarīgais Willa Teātris savu darbību sāks ar izrādi Stāsts par MĪ…, kas iestudēts pēc Nobela prēmijas laureātes Svetlanas Aleksijevičas stāstu motīviem. Tas ir dokumentāls krievu sievietes stāsts par viņas mūža attiecībām. Par izmisīgu vēlmi būt mīlētai un mīlēt. Par mūsu vecāku paaudzi, par traumām un noklusējumiem. Citējot autori: "Karš un cietums – galvenie krievu vārdi." Iestudējuma režisors ir Varis Piņķis. Lomās atveidos Edgars Samītis un Elīna Bojarkina. Izrādes: 17., 28. februārī, 9., 17., 26. martā plkst. 19.

Februāra beigās teātrī būs skatāma Valmieras vasaras teātra festivāla izrāde bērniem Pagalms atdzīvojas. Katru nedēļu pie garāžas satiekas vienā pagalmā dzīvojoši draugi. Šoreiz tikšanās pārtaps nepieredzētā piedzīvojumā, jo pēkšņi atdzīvojas nobružātās garāžas durvis, kannas un vēl daudzas citas lietas, kuras atrodas garāžā un pie tās. Draugi, sarunājoties ar lietām, uzzina, ko tās jūt, domā un kā tās sadzīvo vienā garāžā. Izrāde stāsta par lietām, kuras ir aizmirstas, bet sniedz daudz prieka un mīlestības. Iestudējuma  režisors - Toms Treinis, lomās - Matīss Budovskis, Alise Danovska, Emīls Krūmiņš, Rihards Zelezņevs. Izrādes: 23. februārī plkst. 19, 1. martā plkst. 19, 15. martā plkst. 15 un 18.

Martā Willa Teātrī pirmizrādi piedzīvos vienas aktrises performance, izmantojot Heli Lāksonenas dzeju Putn ilgs. Izrāde par eskeipismu un mazo lietu apbrīnošanu, kas tapusi izmantojot mūsdienu somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejoļu krājumu Kad gos smei, ko latviešu valodā atdzejojis Guntars Godiņš. Lāksonenas dzeja pašpietiekami un aizrautīgi fiksē dabā un cilvēkos brīnumaino. Tikpat dzīva un apliecinoša būs arī izrāde jeb izrād`. "Mums nepieder nekas cits, kā visu apkārt fiksējošā apziņa – nepievilsim to," ar smaidu saka izrādes veidotāji. Režisors - Varis Piņķis, piedalās - Inga Alsiņa-Lasmane.  Izrādes: 23., 30. martā plkst. 19, 6. aprīlī plkst. 19.

Kā iepriekš ziņots, Willa Teātris dibināts Rīgā, šī gada sākumā, apvienojoties spēcīgam, pieredzējušam un talantīgam teātra profesionāļu sastāvam. Par teātra mājvietu kļuvusi Aristīda Briāna ielā 9 esošā K.K. fon Stricka villa, kurā vietas atradīsies vismaz 80 skatītājiem. Willa Teātris piedāvās gan svaigus iestudējumus, gan performances, gan aktuālus dzejas un mūzikas pasākumus, bet svētdienās iecerēts piedāvāt izrādes bērniem.

Sekot līdzi teātra jaunumiem iespējams Willa Teātris Facebook lapā, savukārt biļetes uz izrādēm var iegādāties vietnē www.bilesuparadize.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja