Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Visi esam kā pasažieri uz viena kuģa. Rīgā šovakar uzstāsies britu dziesminieks Passenger

Dažādās pasaules vietās redzot uz ielām vai metro stacijās spēlējošus lieliskus mūziķus, reizēm šķiet negodīgi, cik ļoti viņi būtu pelnījuši, bet netiek spēlēt arī uz lielākām skatuvēm. Tās pārņēmuši un nevēlas atstāt veiksminieki, kuri jau izsitušies, kaut varbūt nav ne tuvu tik ražīgi dziesmu autori kā Passenger, kurš gandrīz ik gadu izdod pa albumam. 21. jūnijā šis romantiskā folkroka dziesminieks uzstāsies koncertzālē Palladium savā jaunākā ieraksta Songs For The Drunk And Broken Hearted turnejas ietvaros.

Maikls Deivids Rozenbergs (38) bērnībā apguvis klasiskās ģitāras spēli un pusaudža gados sācis rakstīt dziesmas, spēlējis dažādās dzimtās Anglijas vietās kā ielu muzikants, ziemā pārceļoties to pašu darīt Austrālijā, kur viņam joprojām ir noturīgs fanu pulks. 16 gadu vecumā ar filmu industrijā strādājošā tēva palīdzību Maikls ticis uz lielās skatuves Birmas labdarības koncertā Londonā, kur saticis savu nākamo grupas biedru Endžī Filipsu. Abi izveidojuši Passenger, lai sacerētu dziesmas, iedvesmojoties no raibas mākslinieku virknes – sākot ar duetu Simon & Garfunkel un beidzot ar DJ Shadow. Pēc vienīgā izdotā grupas albuma Maikls nolēmis turpmāk veidot solokarjeru, saglabājot to pašu pseidonīmu.

"Patiešām jūtos kā pasažieris uz šā kuģa, kur dzīvojam šīs dzīves. Visi šeit esam kā pasažieri, bet katram ir iespēja mums atvēlētajā laikā paveikt pēc iespējas vairāk laba. Tāpēc es nedaru tā kā lielākā daļa mūziķu, izdodot albumu ik pēc trim vai pat pieciem gadiem. Dziesmas rakstīt man patīk, tāpēc nevelku garumā, ja ir sakrājušās jaunas, kaut ne visas ir perfektas, un atdodu tās cilvēkiem, priecājoties, ka tās top sadzirdētas," saka mūziķis intervijā nedēļu pirms Rīgas koncerta, atceroties, ka pirmoreiz viņš te viesojies 2016. gadā. Koncerts bijis pilnībā izpārdots, un cilvēki ļoti uzmanīgi klausījušies, kas patīkami pārsteidzis.

Passenger ierakstos dzirdams bagātīgs instrumentu klāsts – slaidģitāra, ērģeles, pūšamie instrumenti, bass, bungas, fona vokāli –, bet koncertā viņš klausītāju priekšā būs viens ar savu ģitāru. "Tas ir daudz intīmāks uzstāšanās veids, kad visa uzmanība ir uz tevi un jūti klausītāju acu skatienus. No vienas puses, varētu šo salīdzināt ar ielu muzicēšanu, no otras, – tev nav jācenšas iepatikties nejaušiem garāmgājējiem, kā tas kaut kādā ziņā ir arī lielos festivālos. Savā koncertā zini, ka šeit ir klausītāji, kuri atnākuši klausīties tieši tevi," stāsta Maikls, kurš nu jau uzstājies krietni lielākās koncertzālēs, tāpēc par iespēju viņu dzirdēt Palladium mums atkal jāpateicas vietai, kur dzīvojam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja