Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uzsākta biļešu tirdzniecība uz klasiskās mūzikas festivālu Rīga Jūrmala nākamvasar

1.oktobrī uzsākta publiskā biļešu tirdzniecība uz klasiskās mūzikas festivāla Rīga Jūrmala koncertiem nākamajā vasarā. Festivāla jaunajā sezonā, kas notiks Rīgā un Jūrmalā no 16.jūlija līdz 29.augustam kopā 20 koncertos piedalīsies tādas pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigznes kā pianiste Juidzja Vana, īslandiešu pianists Vikingurs Olafsons, sers Andrāšs Šifs un norvēģu pianists Leifs Ūve Andsness, Jefims Bronfmans, Arkādijs Volodoss un Anabela Tveita. Tāpat festivālā uzstāsies čellists Trulss Mjorks un vijolnieks Reno Kapisons, kā arī tādi izcili operdziedātāji kā soprāns Renē Fleminga, basbaritons Brīns Terfels, baritons Matiass Gerne un mecosoprāns Alise Kūta, portālu Diena.lv informēja festivāla organizatori.

Publiski biļetes uz 2021. gada festivāla sezonas koncertiem būs pieejamas iepriekšpārdošanā ar -30% atlaidi no šī gada 1. oktobra līdz 1. novembrim festivāla mājaslapā.

Arī tie festivāla apmeklētāji, kuri izvēlējušies naudu par 2020. gada sezonai iegādātajām biļetēm atstāt depozītā vai veikuši ziedojumus, aicināti iegādāties biļetes uz izziņotajiem festivāla koncertiem vai sazināties ar festivāla organizatoriem.

"Šis ir ļoti sarežģīts laiks visai kultūras industrijai, tādēļ esam ļoti pateicīgi gan par festivāla apmeklētāju, gan mūsu partneru sniegto atbalstu un lielo interesi, ko novērojam jau kopš jaunās sezonas programmas izziņošanas. Festivāla jaunajā sezonā Latvijā uzņemsim pasaules izcilākos mūziķus, kas ne tikai sniegs
mūsu pašu un, cerams, arī ārvalstu apmeklētājiem augstvērtīgu māksliniecisko programmu, bet caur šo vērienīgo notikumu veidos Latvijas valsts tēlu," saka festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna.

Festivāla formāts saglabās savu līdzšinējo māksliniecisko konceptu, piedāvājot mini-festivālu sēriju četrās
nedēļas nogalēs, piedaloties tādiem pasaules līmeņa simfoniskajiem orķestriem un diriģentiem kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un diriģents Džons Eliots Gārdiners, Čikāgas simfoniskais orķestris un Rikardo Muti, Karaliskais Concertgebouw orķestris un Daniels Hārdings, kā arī Sanktpēterburgas filharmonijas orķestris un diriģents Jurijs Temirkanovs. 

Dienas koncertos, kas savu neierasto formātu attaisnoja, gūstot popularitāti festivāla pirmajā sezonā, uz Lielās ģildes skatuves uzstāsies jaunie un talantīgie mākslinieki, tostarp pianisti Džordžs Lī, Daumants Liepiņš, izraēliešu pianists Joavs Levanons, Behzods Abduraimons un Aleksandrs Kantorovs, kā arī vijolnieks Daniels Lozakovičs. Tāpat arī šajā sezonā uz Lielās ģildes skatuves muzicēs vokālā grupa The
King’s Singers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja