Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Spiežu pedāli grīdā! Šovakar Rīgā dziedās Elīna Garanča

Šovakar plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā notiks pašmāju spilgtākās operzvaigznes mecosoprāna Elīnas Garančas solokoncerts. Pie LNO orķestra pults stāsies maestro Karels Marks Šišons

Vakar notikušajā preses konferencē Elīna Garanča un Karels Marks Šišons atzina, ka Latvijas Nacionālā opera viņiem ir ļoti īpaša vieta – 2001. gadā šeit notika viņu pirmais kopīgi veidotais koncerts, kas bija veltīts spāņu mūzikai. 2007. gadā tapa Karmenas jauniestudējums Andreja Žagara režijā, šajā Karela Marka Šišona diriģētajā izrādē Elīna Garanča debitēja Karmenas lomā. "Ar šo teātri man saistās vislabākās atmiņas," piebilda diriģents. 

Komentējot pašreizējo situāciju pasaulē un karu Ukrainā, Elīna Garanča teica: "Tas, kas notika 24. februārī, izraisīja šoku un emocionālu bezspēcību, kas neļauj kāpt uz skatuves un vienkārši trallināt. Tieši tajā laikā uzstāšanās man nebija paredzētas, taču vēlāk klausītāji nāca un teica, ka viņiem ir svarīgi dzirdēt manu balsi un mūziku. Tas viņiem palīdz savienoties ar kaut ko garīgi augstu. Kaut uz neilgu brīdi mēģinām sniegt klausītājiem pozitīvas emocijas. Mēs nevaram braukt un karot, bet ar savu balsi varam izteikt viedokli."

Koncertā LNO Elīnas Garančas izpildījumā skanēs ārijas un romances no Maskanji Zemnieka goda, Čileas Adriānas Lekuvrēras, Berlioza Fausta pazudināšanas un Čaikovska Orleānas jaunavas, kā arī neapoliešu dziesmas. "Manā dzīvē ienāk jauns repertuārs, un man gribas atbraukt uz mājām un parādīt, kurā virzienā attīstās balss. Mecosoprāna repertuārs ir diezgan ierobežots, tāpēc ir grūti šo to neatkārtot. Šī programma atklāj manu vokālo potenciālu, un tajā ir pārstāvēta plaša stilistika. Tas ir gan klasisks, gan ne tik klasisks repertuārs. Virziens – no liriskā uz dramatisko," uzsvēra Elīna Garanča. 

Nākamajā sezonā beidzot piepildīsies Elīnas Garančas ilgi lolotais sapnis – Londonas Karaliskajā operā viņa debitēs Amnerisas lomā Džuzepes Verdi Aīdā. "To esmu nospraudusi kā galamērķi savā attīstības ceļā. Dienā, kad būšu nodziedājusi Amnerisu, es varētu beigt dziedāt vispār," ar smaidu teica māksliniece. Viņas repertuāru papildinās Venus loma Riharda Vāgnera Tanheizerā un Azučena Verdi Trubadūrā. Dziedātāja vēlētos arī izveidot programmu ar Džordža Gēršvina un Kola Portera dziesmām. "Es domāju, ka man ir atlikuši vēl aptuveni desmit gadi uz skatuves, tāpēc mans pedālis ir grīdā!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja