Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šonedēļ Siguldā izskanēs Klusais koncerts

“Kur nokļūst mirkļi, kurus mēs neatceramies?” – Ingas Pizānes vārdos šoreiz izteikts Klusā koncerta programmas nosaukums. Koncerts izskanēs 10. decembrī plkst. 19.00 Siguldas alus darītavā Kussh. Mūzika, vārdi, mājīga, ziemīga atmosfēra kopā ar māksliniekiem Ingu Pizāni, Aigaru Raumani, Līgu Griķi, Uģi Upenieku un komponisti Madaru Pētersoni

Koncertu, kā vienmēr, veidos tam īpaši izraudzīta muzikālā programma, kuru šoreiz sastādīs tikai latviešu autoru darbi, tāpēc šī būs lieliska iespēja ieklausīties un novērtēt mūsu pašu talantīgos un dažādos autorus. Autoru skaitā Uģis Prauliņš, Madara Pētersone, Anna Veismane, Georgs Pelēcis, Lauris Gatis Žarinovs, klasiķis Emīls Dārziņš un citi.

Ar mūziku koncerta programmā šoreiz savīsies elegantā Ingas Pizānes dzeja pašas dzejnieces lasījumā. Līdz šim iznākuši nu jau trīs Ingas dzejoļu krājumi Tu neesi sniegs, Siena, ko nosiltināt un pavisam nesenais Tas pats izmisums, tikai ar puķēm. Koncertā dzirdēsim dzejoļus ne tikai no esošajiem krājumiem, bet arī vēl nepublicētus dzejoļus. Inga Pizāne ir dzejniece, kurai patīk mācīties un ieraudzīt lietu būtību, aktīvi sekot dzīves norisēm. "Kad rakstu dzejoli, es nedomāju par lasītāju, bet pēc tam, kad jau uzrakstu, saprotu – jā, es lasītāju tiešām tā kā uzrunāju, jūtu viņu vai varbūt ceru, ka mēs satiksimies. Vai arī, rakstot kādu dzejoli, nevilšus veltu to kādam cilvēkam, ar kuru esmu komunicējusi vai kurš ir satikts." (Inga Pizāne intervijā ar Liegu Piešiņu.)

Trio tresensus savukārt ir ansamblis, kurā apvienojušies talantīgie mūziķi Aigars Raumanis, Līga Griķe un Uģis Upenieks, apvienojot maz ierastu, bet lieliski labskanīgu instrumentu tembrus – saksofonu, kokli un sitaminstrumentus, piedāvājot unikālas skaņu ainavas. Ansamblis tikko laidis klajā savu pirmo albumu ar nosaukumu Variācijas, no kura dzirdēsim skaņdarbus arī Klusajā koncertā.

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/133506

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja