Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Somu grupas HIM līderis Ville Valo koncertzālē Palladium prezentēs savu jauno soloalbumu

Gotiskās rokgrupas HIM līderis Ville Valo 16. aprīlī sava jaunākā albuma Neon Noir koncerttūres ietvaros uzstāsies Rīgā, koncertzālē Palladium, informēja koncerta rīkotāji.

Ieraksts svin teju gada jubileju - tas tika izdots pagājušā gada 13. janvārī un ir harizmātiskā mūziķa pirmais oriģināldarbs kopš 2017. gada, kad izjuka viņa ikoniskā grupa HIM.

Albums Neon Noir sasniedza mūzikas ierakstu topu virsotnes - pirmo vietu Somijā, augsto ceturto vietu Vācijā un citur. Lai gan jaunais Ville Valo albums, kas izdots ar pseidonīmu VV, ir pirmais solo ieraksts vairāk nekā 30 gadus ilgajā mūziķa karjerā, tas joprojām ir ieturēts viņam tik ierastajā “love metal” mūzikas stilā un ļoti atgādina HIM laikus.

ASV mūzikas portāls Metal Injection raksturoja Neon Noir kā mīlestības vēstuli Villes Valo faniem, kurus viņš atstāja pēc grupas HIM izjukšanas. Muzikāli albums ir pielīdzināms HIM ierakstiem – 2010. gada Screamworks: Love in Theory and Practice un 2013. gada Tears on Tape.

“Jaunie ieraksti tiešām izklausās pēc HIM. Es taču sarakstīju lielāko daļu grupas dziesmu, līdz ar to…tā ir mana vaina, jā. Man šis ir kā nebeidzams ceļojums. Citi, pievēršoties solokarjerai, vēlas, tā teikt, sadedzināt visus tiltus ar pagātni, distancēties no tās. Man tā nav. VV – tas esmu es, būvējot tiltu starp HIM un nākotni. Tāds ir Neon Noir," komentē Ville Valo.

Pēc, iespējams, visu laiku veiksmīgākās somu grupas HIM izjukšanas tās līderis uz vairākiem gadiem devās radošā pārtraukumā. Viņa soloalbuma, kura dziesmas ir sacerējis pats Ville Valo, ierakstīšana ilga no 2019. līdz 2022. gadam, pašam māksliniekam to producējot un ierakstot visus mūzikas instrumentus. Pēc Villes Valo teiktā, viņam bija vajadzīgi vairāki gadi, lai atkal paņemtu rokās ģitāru. Grupa HIM pastāvēja no 1991. līdz 2017. gadam.

“Es albumā visu producēju, ierakstīju un izveidoju viens pats,” viņš skaidro. “Es biju pietiekami stulbs, lai domātu, ka tieši tādam ir jābūt soloalbumam. Daļēli tas ir arī saistīts ar Covid, jo tajā laikā nebija iespēju izveidot grupu. Lai gan dīvainā kārtā mani vienmēr ir fascinējuši tādi mākslinieki kā Prinss, kuri visu dara paši. Redzi, ja tu strādā vientulībā, tavs redzējums ir pilnīgi neatšķaidīts,” papildina Ville Valo.

Savā albumā Neon Noir mūziķis pēta jaunas gotiskā roka šķautnes, apvienojot savus 80. gadu elkus ar Devidu Linču un 60. gadu folkroku, tā cenšoties atrast zelta vidusceļu starp Depeche Mode un Black Sabbath.

2023. gadā Ville Valo sniedza vairāk nekā 100 Neon Noir koncertus Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Šogad plānoti vēl 30 šovi Austrālijā, Jaunzēlandē un Eiropā, tostarp Rīgā, noslēdzot koncerttūri Londonā, prestižajā Royal Albert Hall.

16. aprīlī Ville Valo un viņa grupa viesosies Rīgā, koncertzālē Palladium, kurā būs dzirdami gan jaunā soloalbuma skaņdarbi, gan visiem labi zināmās, leģendārās grupas HIM kompozīcijas.

Villes Valo uzstāšanās Rīgā neapšaubāmi ir piesaistījusi lielu auditoriju – jau vairāk nekā 80% biļešu uz kulta grupas HIM līdera koncertu ir izpārdotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja