Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Šišons debitēs Boloņā ar Dārziņa “Melanholisko valsi”

4.martā LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons  Boloņas Manconi teātrī debitēs ar Boloņas Municipālā teātra orķestri, atskaņojot Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi", informē LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Diriģenta debija slavenajā opernamā notiks orķestra simfoniskās sezonas ietvaros Manconi teātrī, kas ir orķestra pamata darba vieta un kura ietilpība ir 1400 vietas. Koncertā tiks atskaņoti Žorža Bizē, Emīla Dārziņa, Morisa Ravela, Nikolaja Rimska-Korsakova un Igora Stravinska skaņdarbi.

Kad Boloņas teātris lūdza K.Šišonam koncerta 1. daļas programmu papildināt ar kādu mazpazīstamu skaņdarbu, viņš izvēlējās programmā iekļaut Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi". Komentējot savu izvēli, diriģents uzsver: "Uzskatu, ka mans kā LNSO galvenā diriģenta pienākums ir popularizēt Latvijas simfonisko mūzikas visā pasaulē. Tādēļ esmu laimīgs, ka varēšu to darīt arī Boloņā. Ceru, ka arī mani kolēģi – latviešu diriģenti – sekos manam piemēram, jo uzskatu, ka ir daudz lielisku latviešu autoru skaņdarbu, kas pelnījuši atskaņojumus visplašākajā starptautiskajā auditorijā."

M.Pučka arī norāda, ka pēdējo divu gadu laikā šī būs jau trešā reize, kad K.M.Šišons diriģēs latviešu autora skaņdarbu nozīmīgā kultūras centrā ārpus Latvijas. Pirmā reize bija 2008. gada decembrī, kad koncerta "Ziemassvētki Vīnē" ietvaros izskanēja "Melanholiskais valsis" (šo pārraidi televīzijā redzēja arī vairāk nekā divi miljoni skatītāju), otrā reize – 2009. gada decembrī, šoreiz koncertam "Ziemassvētki Vīnē" izvēloties Ādolfa Skultes "Horeogrāfisko poēmu" (šo koncertu ar televīzijas starpniecību redzēja vairāk nekā 2,5 miljoni skatītāju). "Līdz ar to var teikt, ka K.Šišons šobrīd ir vienīgais starptautiski pazīstamais diriģents, kurš regulāri diriģē un popularizē latviešu simfonisko mūziku ārpus Latvijas," piebilst M.Pučka. Viņš arī atgādina, ka Boloņas Municipālais teātris kopā ar Milānas "La Scala" teātri un Romas operteātri tiek uzskatīts par vienu no labākajiem opernamiem Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja