Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sirreālo ziemeļu skaņu upē. Sērijā Art of Riga Jazz – viesi no ASV, Itālijas, Francijas

Festivāla Rīgas ritmi rudens koncertsērijā Art of Riga Jazz no 13. oktobra līdz 3. novembrim Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies daudzpusīgi džeza mūziķi no dažādām valstīm.

Koncertsēriju 13. oktobrī sāks izcilu tehniku un spožu māksliniecisko izteiksmi apvienojošais itāļu pianists Lorenco De Finti, kurš muzicēs kopā ar kontrabasistu Stefāno Dall’Oru, trompetistu Alberto Mandarīni un bundzinieku Marko Kastiljoni. Lorenco De Finti specializējies džezā un mūsdienu mūzikā, atspoguļojot ietekmes, ko guvis, ceļojot un koncertējot Eiropā un ASV.

Turpat Latvijas Radio 1. studijā 20. oktobrī varēs baudīt vēl vienas neparastas itāļu apvienības Satoyama radīto mūziku. Satoyama ir japāņu vārds, kas apzīmē joslu starp aramzemi un kalna pakāji. Trompetista Lukas Benedeto,  ģitārista Kristiana Rusāno, kontrabasista Marko Bellafjores un bundzinieka Gabriēles Lutīno grupa, žonglējot uz laikmetīgās mūzikas robežas, jau atzīmē savu desmito gadadienu. Viņu mūzikā Ziemeļeiropas džeza ietekmes caurvij akustiskās un elektroniskās mūzikas eksperimentus. "Šī sirreālo skaņu upe liek aizdomāties, un, neskatoties uz tās smagnējo skarbumu, tajā joprojām ir arī vienkārši sīrups un optimisma aromāts, kas līdzsvaro trompetes melanholiju un sentimentu," vērtē britu portāls JazzWievs.

Augstākās raudzes amerikāņu džezu 28. oktobrī piedāvās pianists Emets Koens kopā ar kontrabasistu Džoju Ranjēri un bundzinieku Džo Fārnsvortu. Džeza pianists un komponists Emets Koens ir savas paaudzes mūzikas avangardā. No brīnumbērna, kurš jau triju gadu vecumā mācījās klavierspēli, viņš strauji kļuva par muzikālu un konceptuāli domājošu mūziķi. Viņa trio spēlē saskaņā ar pārliecību, ka visa mūzika un māksla ir mūsdienīga. Ietekmīgais amerikāņu džeza žurnāls DownBeat vērtē, ka Koens un viņa trio "spēj radīt virtuozu, elpu aizraujošu mūziku bezrūpīgi un izklaidējoši, tas nav pietiekami novērtēts, tomēr ir dziļi pamatots agrīnā džeza izcilības pierādījums".

Koncertsēriju 3. novembrī noslēgs Lora Prinsa – franču togo dziedātāja un komponiste ar plašu skatījumu uz mūzikas pasauli. Kopā ar pianistu un aranžētāju Gregoriju Privatu no Martinikas viņa izpilda dvēseliskas melodijas afrolatino ritmos, globālās mūzikas ietekmes sakausējot ar blūza un džeza mantojumu. Klausītājus uzrunās "dziļa un atraktīva, jutekliska, maiga jūtīguma pilna balss ar nelielu melanholijas nokrāsu, ar tonalitāti, kas pamīšus ir diezgan tumša vai pat nikna", – franču džeza portāls Jazz in.

Biļetes – Bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja