Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Siguldā norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls Ogle

Šīs nedēļas izskaņā, 8.-9. jūlijā, Siguldas pils kvartālā norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls Ogle 2022.

Divu dienu garumā festivāla apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt diskusijas un padomus no nozares ekspertiem par tādām ar mentālo veselību saistītām tēmām kā stress, izdegšana, vecāku emocionālā stabilitāte un citas. Festivāla mērķis ir sabiedrībā vairot un normalizēt to, ka par mentālās veselības problēmām ir jārunā, turklāt to var darīt gan daloties pieredzē, gan baudot laiku mūzikas pavadījumā.

Festivālā Ogle 2022 apmeklētājiem būs pieejama plaša lekciju un diskusiju programma. Pirmajā dienā festivālā Ogles sarunu klāsts tik atklāts ar psihiatres Lienes Sīles lekciju par psihoemocionālo brīvību, pēc kuras sekos psihiatra Gunāra Trimdas lekcija  Kā saglabāt labas attiecības, kā arī diskusija Vecāku psihoemocionālā stabilitāte. Kā to saglabāt? Savukārt ar koncertiem abās festivāla dienās apmeklētājus iepriecinās mūziķi: ansis, Arturs Skutelis, duets Čipsis un Dullais, I Mean Love, Muud, Indygo, Oghre, kā arī norvēģi The Dead Monarchs.

Festivāla otrajā dienā gaidāma lekcija par ērti izmantojamiem pašpalīdzības rīkiem, saskaroties ar mentālām grūtībām. Lekciju Piedzīvot karu: no šoka līdz pārvarēšanai vadīs klīniskā psiholoģe Jana Štagere (Yana Shtager) no Ukrainas. Savukārt, krīzes centra Skalbes pārstāvji vadīs sarunu Pašnāvība - nogalini stigmu, tāpat paredzēta diskusija par pieredzes stāstiem, apmeklējot terapijas, kuru vadīs psihoterapeits Ernests Pūliņš-Cinis. Festivāla sarunu un diskusiju bloku noslēgs WHO filma I had a black dog par to kā atpazīt depresiju un Comedy Latvia stāvizrāde "Par tādām lietām nejoko." Šogad festivāla programma veidota tā, lai saturs būtu uztverams latviešu, krievu un angļu valodā. Reaģējot uz šī brīža notikumiem pasaulē, Ukrainas kara bēgļi tiek aicināti apmeklēt festivālu Ogle bez maksas, iepriekš sazinoties ar organizatoriem.

"Jau kopš festivāla Ogle pirmsākumiem vēlamies vairot sabiedrības izpratni par to, cik daudziem no mums nākas saskarties ar dažādām grūtībām, kas viennozīmīgi ietekmē mūsu emocionālo labsajūtu. Turklāt, daudzi no mums, izejot cauri grūtībām, spēj palīdzēt arī apkārtējiem, un tā noteikti ir laba tendence. Šis pavisam noteikti ir sarežģīts laiks ikvienam no mums, tāpēc ignorēt to kā mēs jūtamies mijiedarbībā ar apkārt notiekošo, nav ilgtermiņa risinājums. Ja neesi sev kādu laiciņu spējis to nodefinēt, aicinām uz festivālu, kur piesātinātajā, divu dienu programmā sev interesējošo spēs atrast teju ik viens. Mūsu moto - Tu neesi viens, uz festivālu aicina festivāla Ogle organizatore Alise Cepurīte.

Festivālā divu dienu garumā apmeklētājiem būs iespēja satikt speciālistus no krīžu un konsultāciju centra Skalbes, Veselības ministrijas, Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes,  un Telpas vīriem. Tāpat divu dienu garumā tiks nodrošināta iespēja saņemt "viens pret viens" konsultāciju ar sertificētiem speciālistiem. Apmeklēt terapeitisko jogu, mākslas, deju un drāmas terapiju. Kā arī sekot līdzi starptautiskās organizācijas The Human Aspect pieredzes stāstu video sērijai, un noskatīties Alises Zariņas īsfilmas Divas strīpiņas, Savādā un brāļu Ābeļu mākslas filmu Nemierīgie prāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja