Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Septembra sākumā Kalnciema kvartālā uzstāsies brazīliešu DJ alys(alys)alys

Sadarbībā ar eksperimentālās mūzikas biedrību Skaņu mežs 5. septembrī uz Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves uzstāsies Brazīlijā dzimusī un Berlīnē dzīvojošā producente un DJ alys(alys)alys, savukārt mākslinieci iesildīs Kalnciema kvartāla uzaicinātais improvizācijas duets Evija Vēbere un Elīna Silova. Ieeja pasākumā bez maksas; sākums plkst. 19.00

alys(alys)alys asprātīgi apgalvo, ka savos priekšnesumos meklē “eksperimentālās, klubu un Soundcloud mūzikas (ne)kopīgās īpašības”. Kopš 2018. gada izpildītāja ir uzstājusies eksperimentālās muzikas festivālos Berlin Atonal un CTM, ballīšu sērijā Herrensauna, kā arī Venēcijas biennālē. alys(alys)alys piedalījusies arī tādās bēdīgi slavenās Brazīlijas ballītēs kā Mamba Negra, ko pasākumu un koncertu tiešraižu sērija Boiler Room nodēvējusi par “Sanpaulu deju mūzikas scēnas vadošo gaismu”.

Paralēli savas daiļrades spēlēšanai dzīvajā alys(alys)alys piedalās DRY, Berlīnē balstītā projektā, kas tiecas veidot un uzturēt radošas saiknes starp inovatīviem māksliniekiem no LGBT un etnisku minoritāšu kopienām, kā arī darbojas kā dziedātājas Monstera Black producente. Mākslinieču pirmais kopdarbs, minialbums Awkward Attraction, tika publicēts izdevniecības Voitax paspārnē. Pērn tika publicēts arī otrais sējums no viņas veidotās starpžanru kompilācijas booty&legs, kas apkopo eksperimentālu, taču popmūzikai tuvu un klubiem piemērotu mūziku. alys(alys)alys ir Skaņu meža līdzdibinātās novatoriskās mūzikas un starpdisciplinārās mākslas platformas SHAPE+ dalībniece.

Vakara iesildītājas Eviju Vēberi un Elīnu Silovu aizrauj brīva improvizācija. Elīna dzied un izmanto balsi pavisam savdabīgā veidā, kas ved pie ļoti personīga un nepieradināta skanējuma. Evija spēlē modulārus sintezatorus nonākot te reiva, te neesoša sapņa skaņpasaulē. Ēteriski čuksti, kraukšķīgi metālzvēri, nāru saucieni un citplanētiešu rotaļas – ir tikai daži no apzīmējumiem, kas raksturo atrašanos Evijas un Elīnas mirkļa tvērumā.

 

Jau 15 gadus vasaras ceturtdienu vakaros Kalnciema kvartāla koka namu pagalmā norisinās bezmaksas brīvdabas koncerti, kas pulcē kā populāras grupas, tā Latvijas un ārvalstu jaunos mūziķus. Koncerti guvuši lielu popularitāti kā rīdzinieku, tā citu pilsētu un reģionu vidū. Pateicoties kvartāla sirsnīgajai svētku atmosfērai un daudzveidīgajai programmai, lielākie no tiem pulcējuši līdz pat 3000 cilvēkiem lielu auditoriju. Koncertu laikā atvērta kafejnīca un dzirkstošo dzērienu stacija, kā arī pieejamas vakariņas no dažādām iecienītām street food kafejnīcām.

Skaņu mežs ir festivāls, kas seko līdzi pārmaiņām mūsdienu mūzikā, un nodod tās tālāk saviem klausītājiem. Šī gada festivāla izlaidums notiks 4.-5. oktobrī Hanzas peronā, un tā galvenie viesi būs elektronikas duets Autechre un abstraktā hiphopa grupa Armand Hammer.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja