Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Rundāles pilī notiks koncertuzvedums bērniem Princese uz zirņa

VSIA Latvijas Koncerti organizētā Senās mūzikas festivāla ietvaros 13. jūlijā koncertdienu Rundāles pilī iesāks pasākumi pašiem mazākajiem – jau no plkst. 11.30 bērniem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kuras vadīs pieredzējuši mākslinieki un rokdarbu meistari. Savukārt plkst. 13.00 uz Rundāles pils dārza lielās skatuves sāksies koncertuzvedums Princese uz zirņa, kurā piedalīsies Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki, dejotāji un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Franču baroka mūziku papildinās krāšņi tērpi un autentiski mūzikas instrumenti

Muzikālā pasaka būs šīs vasaras greznākais notikums pašiem mazākajiem skatītājiem. Tā ir pārpilna ar neparastiem notikumiem un spilgtiem tēliem. Lomās iejutīsies solisti – Dārta Liepiņa, Nataniels Rasnačs, Sonora Vaice, Normunds Rutulis un Andris Ērglis. Īpašu atmosfēru radīs Pēteris Vaickovskis (klavesīns), Raimonds Melderis (baroka vijole), Zane Grosa (baroka vijole), Ainārs Paukšēns (viola da gamba), Ieva Nīmane (senie pūšaminstrumenti), Mārtiņš Miļevskis (sitaminstrumenti), Mārcis Vasiļevskis (elektriskā ģitāra) un atraktīvā stāstniece Karina Bērziņa. Koncertā piedalīsies arī baleta studijas Freska un deju skolas Vendija dejotāji, kā arī Rīgas Doma kora skolas audzēkņi.

"Sen senos laikos dzīvoja princis, kurš par sievu gribēja īstu princesi, bet kā lai tādu atrod?” Tā sākas viena no pazīstamākajām Hansa Kristiana Andersena pasakām, kura ir pamatā muzikālajam uzvedumam Princese uz zirņa. Uzveduma darbība notiek pasakainā pilī, kur stāsta varoņi, ģērbti greznos tērpos, uz senajiem mūzikas instrumentiem atskaņo un skanīgās balsīs izdzied franču baroka mūzikas lielmeistaru Marka Antuāna Šarpentjē un Žana Batista Lulli mūziku. Uzvedumā būs daudz spilgtu tēlu – princis, princese, karaliene, miega rūķi un peles, pat zirnis un gultas klājēji. Lomās iejutīsies vokālisti, dejotāji un mūziķi – profesionāli mākslinieki, un Rīgas Doma kora skolas, baleta studijas Freska un deju skolas Vendija audzēkņi. Īpašā Rundāles pils atmosfēra un tās skaistie pils dārzi ļaus ikvienam skatītājam justies kā daļai no pasakas.

Pirms uzveduma, sākot no plkst. 11.30, mazajiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās. Koncerta biļetes cenā ietilpst arī Rožu dārza apmeklējums – tas tiks atvērts no plkst. 12.00, savukārt muzikālās izrādes sākums plkst. 13.00.

Biļetes Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Vairāk - Senās mūzikas festivāla mājaslapā www.smf.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja