Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Rīgas Domā norisināsies kora Latvija un diriģenta Māra Sirmā koncerts

Piektdien, 26. jūlijā, plkst. 19.00 Valsts Akadēmiskais koris Latvija un diriģents Māris Sirmais aicina uz koncertu Rīgas Domā - Brukners. Pulenks un litānija.

Šogad Eiropas mūzikas centrā austriešu komponista Antona Bruknera 200. gadadiena, komponista, kura mūzikas grandiozie apmēri un krāšņi pilnskanīgā kora faktūra jo īpaši piemērota VAK Latvija daudzskaitlīgajam augsti profesionālajam dziedātāju sastāvam.

Rīgas Doma bagātīgajā akustikā izskanēs Bruknera a capella  motetes, kā arī Johannesa Brāmsa Garīgā dziesma op.30 un Prelūdija un fūga solminorā ērģelēm solo.

Blakus krāšņajai vācu romantiskajai mūzikai koncertā skanēs arī franču 20. gadsimta mūzika, kur grandiozitāte un skanējuma majestātiskums apvienojas ar telpas diženumu un neaptveramiem apjomiem – franču komponista Luisa Vjerna Messa Sollenelle pieprasa ne tikai apjomīgu kora sastāvu, bet arī uzreiz divas ērģeles.

Skaņdarbu atskaņos Rīgas Doma ērģelnieks Aigars Reinis pie lielajām Walcker ērģelēm, savukārt Jolanta Barinska muzicēs pie "kora ērģelēm", kā tas lielajās Francijas katedrālēs ierasts.

Blakus neierastajam Žana Langlē Festivāla Alleluja 125 gadu jubileja tiks atzīmēta arī izcilajam franču komponistam Fransisam Pulenkam, kura Litānija melnajai Madonnai Latvijā izskanēs pirmo reizi. 

Koncerts ir daļa no 37. Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla Rīgas Doms 2024, kas norisināsies Walcker ērģeļu 140 gadu jubilejas zīmē.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja