Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgā viesosies izcilais trompetists Rendijs Brekers

5.jūlijā Kongresu namā festivāla Rīgas Ritmi 2014 ietvaros viesosies pasaulslavenais Rendijs Brekers, kurš koncertā uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu, informēja festivāla pārstāve Lelde Zaķe.

Trompetists, flīgelhornists un komponists sešu Grammy balvu ieguvējs Rendijs Brekers savā gandrīz četrdesmit gads ilgajā mūziķa karjerā ir spēlējis dažādos žanros. Paralēli solo karjerai muzicējis vairākos sastāvos, tostarp ar savu brāli, saksofonistu Maiklu grupā The Brecker Brothers, kas savas darbības laikā izdevusi sešus albumus. Šī apvienība arī septiņas reizes nominēta Grammy balvai un tikusi atzīta par vienu no veiksmīgākajām 20. gadsimta 70.-80.gadu džeza grupām. Rendija Brekera nemainīgi izcilie skaņdarbi joprojām aizrauj džeza mīļotājus visā pasaulē.

Par kompozīciju ģēniju un trompetes pavēlnieku dēvētais Brekers ar savu enerģiju un neatlaidīgo darbu izkopis mūzikas skanējumu, kas valdzina un ievelk ikvienu klausītāju džeza mūzikas labirintos. "Viņa svaigā un tīrā trompetes skaņa apvienojumā ar īpaši melodisku spēles manieri veido brīnišķīgu muzikālu izpausmi, kam var piedēvēt mūsdienu džeza  simbolizējošu statusu," raksta izdevums Los Angeles Times.

Būdams pieredzējis džeza veterāns, virtuozs trompetists un ražīgs komponists, Brekers piedalījies neskaitāmos mūzikas ierakstos un uzstājies kopā ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Stīvijs Vonders, Billijs Kobhams, Lū Rīds, Brūss Springstīns, Frenks Zappa un citi.

Festivālā Rīgas Ritmi 2014 Rendijs Brekers īpašā koncertprogrammā uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Koncertprogrammā – plaši pazīstami džeza skaņdarbi, kas tapuši The Brecker Brothers laikā, piemēram, Some Skunk Funk, African Skies un Straphangin’, kā arī aranžētāja un komponista Vince Mendoza veidoti džeza standarti īpaši Brekeram un Latvijas Radio bigbendam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja