Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgā uzstāsies arfists Aleksandrs Boldačevs

Mazajā ģildē 5. martā plkst. 18.00 ar koncertu Lielā arfu fantāzija: no klasikas līdz rokam uzstāsies viens no pasaulē populārākajiem arfistiem Aleksandrs Boldačevs (Šveice), informēja koncerta rīkotāji.

Savu spožo radošo 25 gadu laikā Aleksandrs Boldačevs izpelnījies tāda mūziķa reputāciju, kam netīk stereotipi. Viņa plašajā repertuārā ir gan skaņdarbi, kas rakstīti tieši arfai, gan arī vairāk nekā 200 klasiskās, populārās, kinomūzikas aranžējumu un pārliku un paša drosmīgie sacerējumi.

Ar solokoncertiem viņš uzstājas visā pasaulē – Eiropā, ASV, Kanādā, Japānā, Ķīnā, Singapūrā, Honkongā, Indonēzijā. Ar panākumiem koncertējis Karnegiholā (Ņujorka), Parīzes Gavo zālē (Salle Gaveau), Musikverein koncertzālē (Vīne). Viņa profesionālajā karjerā ir veiksmīgi projekti kopā ar režisoru Kirilu Serebreņņikovu un aktrisi Čulpanu Hamatovu – 2022. gada augustā uz Dailes teātra skatuves izskanēja viņu kopīgā muzikāli poētiskā programma Orfejs.

Aleksandrs sāka koncertēt piecu gadu vecumā, tad viņš arī sakomponēja savus pirmos opusus.

Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas prīma, soprāns Jūlija Vasiļjeva. Klausītāji dzirdēs slavenus opermūzikas skaņdarbus neparastā arfas pavadījumā. Programmā izskanēs Rosīni, Šopēna, Debisī, Tarega un daudzi citi skaņdarbi. Jūlija Vasiļjeva dziedās ārijas no Ofenbaha operas Hofmaņa stāsti, Dvoržāka operas Nāra un Bellīni operas Norma.

2018. gadā Aleksandrs Boldačevs sarakstīja un izpildīja elektroniskās arfas solo pasaules čempionāta futbolā atklāšanas ceremonijā, dalot skatuvi ar Robiju Viljamsu un Aīdu Garifulinu, piedalījās festivālā Burning Man. Vairāk nekā desmit prestižu starptautisko, tostarp komponistu konkursu laureāts; prēmiju Britu spožie talanti, Aoyama Music (Kioto) un ProEuropa, ko pasniedz Heinzs Fišers par augstiem sasniegumiem kultūras jomā, laureāts, starptautisko fondu Vontobel (Šveice) un Banque Populaire (Francija) stipendiāts. Līdztekus neskaitāmām balvām un prēmijām Aleksandram Boldačevam ir itāļu Arfu nama Salvi Harps ekskluzīvā mākslinieka statuss. 2019. gadā viņš Cīrihē dibināja Pirmo arfas festivālu, bet 2020. gada 20. oktobrī pēc viņa iniciatīvas notika Pasaules arfas diena, kurā piedalījās vairāk nekā 100 arfistu no 50 valstīm.

Jūlija Vasiļjeva ir spoža Latvijas Nacionālās operas prīma. Viņas lieliskā balss un aktieriskais šarms nevienu neatstāj vienaldzīgu. Latvijas Mūzikas akadēmijas Anitas Garančas un Lilijas Greidānes klašu absolvente. Piedalījusies operas festivālos Parmā un Siguldā. Jūlija ir regulāra daudzu vokālo konkursu, tostarp arī Mihaila Kaziņika Uzlecošās zvaigznes žūrijas locekle. Jūlija Vasiļjeva sadarbojas ar Londonas Karaliskās akadēmijas profesori Elisoni Pīrsu. Patlaban Jūlija papildina vokālo meistarību pie slavenās pedagoģes Margaritas Gruzdevas. Viņas radošajā pieredzē ir pasaules skatuves galvenās operas partijas.

Pasākums notiks tradicionālo Mihaila Kaziņika dienu Rīgā ietvaros, organizators – Starptautiskais talantu centrs.

Biļetes uz koncertu var nopirkt Biļešu servisa tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja