Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā un Rundālē norisināsies Senās mūzikas festivāls

Rīgā un Rundālē no 6. līdz 9. jūlijam norisināsies Senās mūzikas festivāls, informēja rīkotāji.

Festivāls norisināsies Rīgas baznīcās un koncertzālēs, kā arī Rundāles pilī - izcilākajā baroka pilī Baltijā, kas ir pazīstama kā itāļu arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli meistardarbs.

Festivālā tiks atdzīvināti Henrija Pērsela, Antonio Vivaldi, Johana Sebastiāna Baha, Klaudio Monteverdi un citu baroka dižgaru meistardarbi. Mūziku papildinās krāšņi tērpi, autentiski viduslaiku un baroka instrumenti un arhitektūra, kas rada neatkārtojamu klātbūtnēs sajūtu. Koncertā piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieki.

6. jūlijā Lielajā ģildē Senās mūzikas festivālu atklās itāļu, angļu un spāņu baroka mūzika zviedru kamerorķestra O/Modernt izpildījumā. Orķestris ir viens no vadošajiem Skandināvijā un regulāri koncertē visā Eiropā, izpildot baroka un 20., 21. gadsimta mūziku. Senās mūzikas festivālā kamerorķestris izpildīs Domeniko Pellegrini, Henrija Pērsela, Johana Sebastiāna Baha skaņdarbus, kā arī baroka mūziku no Meksikas reģiona. Koncerta solisti būs čīliešu izcelsmes spāņu mecosoprāns - Lusiana Mančīni un izcilais vijolnieks, kamerorķestra vadītājs – Hugo Tičati.

7. jūlijā Mazajā ģildē skanēs itāļu baroka mūzikas šedevri, ko izpildīs dziedātāja Hana Blažikova, vijolniece Agnese Kanniņa, klavesīniste Ieva Saliete un Romina Liška – viola da gamba.

8. jūlijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā varēs dzirdēt vācu baroka un renesanses garīgos dziedājumus. Koncertprogrammā Johana Sebastiāna Baha, Dītriha Bukstehūdes un Johana Gotfrīda Valtera mūzika, ko izpildīs Latvijas Radio koris. Koncertu diriģēs Kaspars Putniņš, šobrīd starptautiski vispazīstamākais latviešu kordiriģents, kura specializācija ir tieši baroks un senā mūzika.

8. jūlijā Rīgas Domā nakts koncertu sniegs Baltijas valstīs vadošā viduslaiku un renesanses vokālā grupa Schola Cantorum Riga, kas izpilda seno mūziku, īpaši gregoriskā korāļa autentisko dziedāšanu. Grupas dziedātāji ir profesionāli mūziķi, kurus vieno mīlestība pret seno mūziku un vēlme atskaņot to saskaņā ar jaunākajām atziņām autentiskas interpretācijas jomā.

9. jūlijā koncertdienu Rundāles pilī iesāks radošās darbnīcas un koncertuzvedums bērniem Karalis Strazdubārda. Pazīstamā Brāļu Grimmu pasaka izskanēs senās mūzikas skaņās - angļu komponista Henrija Pērsela skaņdarbos. Koncertā piedalīsies dziedātāji – Beāte Zviedre, Juris Jope, Kalvis Kalniņš, Ilona Bagele, Juris Kaukulis, kā arī Latvijas Radio kora solisti – Agate Pooka, Kārlis Rūtentāls, Jānis Kokins. Muzikālo pavadījumu veidos klavesīnists Pēteris Vaickovskis, baroka vijolnieks Raimonds Melderis, baroka čellists Ainārs Paukšēns, baroka altiste Zane Dziesma, lautists Lenards Gotlubs un seno pūšaminstrumentu meistare Ieva Nīmane. Dažādās lomās iejutīsies arī Rīgas Baleta skolas audzēkņi, koncertu vadīs atraktīvā Karina Bērziņa.

Savukārt 9. jūlija vakarā Rundāles pils dārzā festivālu noslēgs Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls Gadalaiki - viens no populārākajiem klasiskās mūzikas opusiem, kas piedzīvojis neskaitāmus ieskaņojumus un interpretācijas visā pasaulē, kā arī komponistu Mišela Rišāra Delalāna, Žana Batista Lullī, Džuzepes Samartīni un Žana Filipa Ramo skaņdarbi. Kopā ar Sinfonietta Rīga, Normunda Šnē vadībā, koncertā piedalīsies arī izcilā vijolniece, pasaules vadošo orķestru soliste Kristīne Balanas.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Vairāk - Senās mūzikas festivāla interneta mājaslapā www.smf.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja