Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā un Jūrmalā notiks festivāls Vīnes klasika

Festivāls Vīnes klasika šogad norisināsies no 14. līdz 25. februārim Rīgā un Jūrmalā. Festivāla koncertos skanēs Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa, Jozefa Haidna, kā arī citu komponistu skaistākie skaņdarbi. Uz skatuves kāps Berlīnes filharmoniķu pirmā koncertmeistare Vineta Sareika, vijolnieks Daniils Bulajevs, pianists Vestards Šimkus, orķestris Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris, kā arī daudzi citi Latvijas un ārvalstu mūziķi.

14. februārī Dzintaru koncertzālē festivālu atklās programma Johannesa Brāmsa Mīlas valši. Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava koncertprogrammu dēvē par ideālās mīlestības meklējumu ceļu. Koncertā mājas muzicēšanas atmosfērā līdzās Johannesa Brāmsa saskanīgākajiem kora sabalsojumiem skanēs arī Franča Šūberta klaviermūzika četrām rokām Agneses Egliņas un Riharda Plešanova izpildījumā.

16. februārī Dzintaru koncertzālē festivālu turpinās Johannesa Brāmsa vijoļsonātes Vinetas Sareikas un Amandīnes Savarī izpildījumā. Vijolniece Vineta Sareika – spoža gan solistes ampluā, gan ansambļa saspēlē, viņa pieder pasaules mūziķu elitei. Kopš aizvadītā gada pavasara viņa ir leģendārā orķestra Berlīnes filharmoniķi koncertmeistare. Šajā koncertprogrammā viņa no jauna tiksies ar Amandīni Savarī – vienu no spožākajām jaunās paaudzes franču pianistēm. Kopīgi izpētījušas un spoži ieskaņojušas Edvarda Grīga un Volfganga Amadeja Mocarta vijoļsonātes, nu abas mūziķes pievērsīsies Johannesa Brāmsa daiļradei.

17. februārī Lielajā ģildē izskanēs koncertprogramma Haidna Filozofs un Bēthovena Pastorālā simfonija. Koncertā uzstāsies vijolnieks Tomass Gulds, sitaminstrumentālists Bernhards Šimpelsbergers un kamerorķestris Sinfonietta Rīga. Programmā Ludviga van Bēthovena Sestā simfonija (Pastorālā simfonija jeb atmiņas par dzīvi laukos), Jozefa Haidna 22. jeb Filozofu simfonija un mūslaiku Vīni pārstāvošā starpžanru meistara Johannesa Berauera žilbinošais dubultkoncerts NoWhere NowHere.

18. februārī Lielajā ģildē uz skatuves kāps vijolnieks Daniils Bulajevs un kamerorķestris Davinspiro Camerata. Programmā Volfganga Amadeja Mocarta Piektais koncerts vijolei un orķestrim Lamažorā un Jozefa Haidna Simfonija Domažorā.

22. februārī Lielajā ģildē ar solokoncertu uzstāsies pianists Vestards Šimkus. Programmā Ludviga van Bēthovena 33 variācijas par Antona Diabelli tēmu op. 120.

23. un 25. februārī Lielajā ģildē festivālu noslēgs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. Izpildījumā piedalīsies Latvijas Radio koris un kamerorķestris Sinfonietta Rīga kopā ar spožiem Latvijas solistiem – soprānu Ilzi Grēveli-Skaraini, mecosoprānu Ievu Paršu, tenoru Artjomu Safronovu un basu Edgaru Ošleju.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja