Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Mūzikas Gada balvā - spožākās Latvijas zvaigznes un viesmākslienieki

28. februārī Latvijas Nacionālajā operā risināsies tradicionālā Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonija, kas notiks jau 16. reizi. Balvas tiks sadalītas 15 nominācijās.Gada balvas rīkotāji sola aizraujošu vakaru - uz Operas skatuves kāps gan vietējie mūziķi, gan viesmākslinieki.

Viesu kārtā šoreiz būs piecu Igaunijas Mūzikas gada balvu saņēmēji - grupa _Ewert and The Two Dragons._Pasākuma producente Elita Mīlgrāve saka: “Man ir liels prieks, ka šī ceremonija notiek jau 16 gadus. Šajā laikā esam apbalvojuši vairāk nekā 200 mūziķu un sarīkojuši skaistas un neaizmirstamas ceremonijas ar lielisku mākslinieku un sabiedriski aktuālu personu piedalīšanos. Šis gads nebūs izņēmums - plānots skaists koncerts, kurā redzēsim ne tikai mūsu izcilības, bet arī jaunus mūziķus.”Žūrija 50 cilvēku sastāvā izvērtēja vairāk nekā 120 iesniegtos ierakstus. Bez 15 nominācijām, kurās uzvarētāju nosaka žūrijas balsojums, tiks piesniegtas divas īpašās balvas. Viena no tām ir gada spēlētākā dziesma radiostacijās, kuru pēc latviešu mūziku atskaņojošo radiostaciju datiem apkopo Latvijas izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), otra ir balva par mūža ieguldījumu, kas tiek pasniegta cilvēkam, bez kura balss un darbiem Latvijas mūzikas dzīve nebūtu iedomājama. Lēmums par to, kam pasniegt šo balvu, tiek pieņemts LaMPA (Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība) biedru balsojumā.

Šogad Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā ar balvu par mūža ieguldījumu tiks godināta dziesminiece, Latvijas bardu ciltsmāte, Triju zvaigžņu ordeņa kavaliere un Goda liepājniece Austra Pumpure. Muzikoloģe Daiga Mazvērsīte par Pumpuri stāsta: "Dziedāšana kopš agras bērnības Austrai Pumpurei bijusi tikpat pašsaprotama kā strādāšana. Mūzika dziesminiecei nav kļuvusi par darbu, bet sūtību, kas likusi pie klausītājiem nākt ar Imanta Kalniņa un mūsu tautas dziesmām, savā prasmē un gudrībā daloties ar neskaitāmiem skolniekiem jeb austrasbērniem."

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu pasniegšanas ceremonijā uz skatuves kāps vairāki pašmāju mākslinieki. Pirmatskaņojumus pieteikuši Zigmars Liepiņš, grupa Astro’n’out un Iļģi, kā arī Nikolajs Puzikovs un Evija Sloka. Olga Rajecka pirmo reizi uzstāsies ar Vidzems kamerorķestri, bet Lauris Reiniks savu starptautisko hitu Pasakā izpildīs kopā ar visu triju Baltijas valstu dziedātājām. Pārsteigumu gatavo arī nenogurdināmais Maestro Raimonds Pauls, uzstāsies arī dziedātāja Linda Leen un dziesminieks Goran Gora, grupas The Sound Poets, Dzelzs vilks, The Wow un Da Gamba. Pasākumu vadīs Andris Freidenfelds jeb Fredis.

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu pasniegšanas ceremonija būs skatāma tiešraidē kanālā TV3. Svinīgo notikumu būs iespējams vērot arī klātienē - ierobežots biļešu daudzums pieejams Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu rīko Micrec PM un Latvijas mūzikas producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA sadarbībā ar Latvijas izpildītāju un producentu apvienību Laipa. Pasākumu atbalsta tirdzniecības parks Alfa, Smscredit.lv un Čili pica.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja