Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Madonā uzstāsies eksperimentālās mūziķes no Ukrainas

Sestdien, 17. decembrī, plkst. 18.00 galerijā MABOCA Visuma Centrs 2 (Poruka ielā 4, Madonā) noritēs eksperimentālās mūzikas koncertvakars, kurā piedalīsies projekti no Ukrainas bryozone un Maryana Klochko, kā arī pašmāju mūziķi Svēte un UG UG UGG UGG.

Sadarbībā ar MABOCA pasākumu rīko biedrība Skaņu mežs  un novatoriskās mūzikas platforma SHAPE+. 

Ganna Brižata jeb bryozone ir elektroniskā mūziķe no Dienvidukrainas. Viņa ir Odesas izdevniecības система līdzdibinātāja, kā arī festivāla ODS rīkotāja. Bryozone īpaši rūpīgi strādā gan pie atmosfēriskiem vokāliem rotāto kompozīciju koposkata, gan individuālām tekstūrām, no kurām tās veidotas.

Mariana Kločko - plakātos un intertnetā stilizēta kā Maryana Klochko - ir elektroniskās mūzikas producente no Kijevas. Mūziķe uzsver, ka savos darbos tematiski pievērsusies zemapziņai, kā arī robežpunktiem starp iztēli un realitāti. Kločko mūzikas radīšanu uztver kā stāstniecības formu un savā mūzikā "saklausa" attēlus, ko vizuālā mākslā radīt būtu grūti. Kločko studējusi interjera dizainu un ir iedvesmojusies no popmūzikas, klubu mūzikas un postapokaliptiska folka.

bryozone un Maryana Klochko ir novatoriskajai mūzikai un audiovizuālajai mākslai veltītās platformas SHAPE+ dalībnieces. To atbalsta ES programma Radošā Eiropa. 

Svēte ir harsh noise un black metāla mūzikas izpildītājs, kā arī leibla Sāpes skaņas īpašnieks, zināms no grupām Velnezers, Stabs un New Wavy. Caur gadiem arī ir tapuši solo ieraksti:

UG UG UGG UGG ir Uģa Jansona eksperimentālās elektronikas mūzikas projekts. Jansons to raksturo šādi:  "Lēna viļņu izpēte, tā mazliet atgādina transu pēc trešās negulētās nakts. Pēcāk lēnie viļņi pārtop improvizētā ballītē, skaņas laboratorijā brīdī, kad visas mēģenes saplīsušas trīcošo roku un spēcīgās rezonanses dēļ."

Pasākumu, kas notiek Skaņu meža koncertsērijā 1-2 cauri!, atbalsta Gētes institūts Latvijā, Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa un LR Kultūras ministrija.

Ieeja bez maksas.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja