Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LNSO vasarnīca iemājo Latgalē

Rēzeknē dzirdēsim kā Bahu, tā Bērnstainu un Šipkēvicu

Četru ģēniju – Baha, Mocarta, Rahmaņinova un Bērnstaina – mūzika, divas muzikālas izrādes bērniem un pusaudžiem, kā arī sarunas, kino, radošās darbnīcas, spēles un pat muzikālā joga. Šādu saturu piedāvā ceturtais klasiskās mūzikas festivāls LNSO vasarnīca, kas no 24. līdz 26. augustam norisināsies Rēzeknē – Latgales vēstniecībā Gors.

"Festivāla sākotnējā ideja vienmēr bijusi doties ārpus galvaspilsētas un būt tuvāk klausītājiem jebkurā Latvijas koncertzālē. Iepriekšējos trīs gadus LNSO vasarnīca notika Cēsīs, bet šogad dodamies uz pašu Latgales sirdi – Rēzekni. Vēlamies sniegt spilgtu klasiskās mūzikas piedzīvojumu Latgales iedzīvotājiem, savukārt rīdziniekiem un citu novadu klausītājiem – iespēju iepazīt ne tikai šo izcilo Latgales akustisko pērli Goru, bet arī ļauties citādam vasaras noslēgumam Latgales piedzīvošanā," stāsta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina.

Festivāla organizētāji ir parūpējušies ne tikai par daudzpusīgu un piesātinātu programmu, bet arī pieaicinājuši lielisku mākslinieku sastāvu. Festivāla atklāšanas koncertā Bahs un Mocarts piektdien, 24. augustā, plkst. 19 piedalīsies starptautiski pieprasītā klavesīniste Ieva Saliete, kura vairāk nekā 15 gadu dzīvojusi un strādājusi Vācijā, bet tagad kopā ar vīru – podnieku Andri Ušpeli – dzīvo Pocelujevkā Rēzeknes novadā, joprojām turpinot koncertēt Eiropā. Viņa uzstāsies kopā ar LNSO koncertmeistaru Georgu Sarkisjanu. Zīmīgi, ka solistu vidū ir divi ar Latgali cieši saistīti mūziķi – Baha vijoļmūziku ģitāras skaņās ietērps Matīss Čudars. Koncertā piedalīsies arī LNSO pirmā oboja Egils Upatnieks un LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistara vietniece Darja Smirnova. Vakara diriģents ir Guntis Kuzma. Gora dzidrā, perfektā akustika Baha un Mocarta mūzikai piešķirs sevišķu spožumu un vieglumu.

Pēc koncerta, plkst. 21, Gora jumta terasē ar skaistu skatu uz Rēzekni varēs baudīt Matīsa Čudara soloprogrammu un šogad Kannu kinofestivālā plašu ievērību guvušo režisora Rolanda Kalniņa filmu Četri balti krekli.

Simfoniskajā koncertā Gora Lielajā zālē sestdien, 25. augustā, plkst. 18 LNSO galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā tiks svinēta ģeniālā amerikāņu diriģenta un komponista Leonarda Bērnstaina 100. jubileja, atskaņojot dziesmas un dejas no viņa slavenajiem mūzikliem Vestsaidas stāsts, Brīnišķā pilsēta un Kandids. Koncerta goda viešņa būs mūziklos Ņujorkas Brodvejā, Londonas Vestendā un Berlīnē rūdītā amerikāņu dziedātāja un aktrise Kima Krisvela. Koncerta pirmajā daļā skanēs Sergeja Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts, kurā solo spēlēs izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja