Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leģendārās grupas Pink Floyd bundzinieks Niks Meisons uzstāsies koncertzālē Palladium

Leģendārās britu rokgrupas Pink Floyd bundzinieks Niks Meisons (Nick Mason) ar grupu Nick Mason's Saucerful of Secrets pirmo reizi viesosies Latvijā koncertzālē Palladium Rīga 24. maijā.

Niks Meisons ir viens no visu laiku komerciāli veiksmīgākās un ietekmīgākās rokgrupas Pink Floyd dibinātājiem. Grupas stāsts sākas ar Nika Meisona un Rodžera Votersa (Roger Waters) draudzību, kad mūziķi iepazinās 1963. gadā, studējot Londonas Universitātē. Niks Meisons bija visilgāk spēlējošais Pink Floyd dalībnieks un bundzinieks, kā arī daudzu grupas leģendāro dziesmu Time, One Of These Days, Careful With That Axe, Eugene un Echoes līdzautors.

2018. gadā Niks Meisons izveidoja grupu Nick Mason's Saucerful of Secrets kopā ar ģitāristu Lī Harisu (Lee Harris). Pavisam drīz viņiem pievienojās ģitārists un dziedātājs Gerijs Kemps (Gary Kemp), basģitārists Gajs Prets (Guy Pratt), un taustiņinstrumentālists un komponists Doms Bīkens (Dom Beken). Kā stāsta pats mākslinieks, sākotnēji viņi necentās izveidot Pink Floyd veltījuma grupu. Mērķis bija sniegt faniem autentisku Pink Floyd pieredzi, atskaņojot agrīnās mūzikas materiālu, kas aptver 1965.–1972. gadus. 

Kā ceļojums laikā, kas aizvedīs uz grupas Pink Floyd pirmsākumiem. Koncertā dzirdēsim tādas Pink Floyd dziesmas kā Astronomy Domine, Atom Heart Mother, Fearless, Green Is The Color, Set The Controls For The Heart of The Sun, Obscured by Clouds, A Saucerful of Secrets, One of This Days un daudzas citas.

"Šis bija visneparastākais šovs un skaists atgādinājums par to, kāda bija Pink Floyd grupa - savdabīga un spoža," pauž Maikls Hans, laikraksts Financial Times.

"Skaņa bija elektrizējoša, uzmundrinoša un hipnotizējoša, savienojot pirmatnējā roka formātus dīvainās un brīnišķīgās formās. Sākot no garāžroka programmas sākumā ar Interstellar Overdrive, Astronomy Domine, Lucifer Sam, līdz noslēdzošajai izspēlei ar One of These Days un Point Me at the Sky. Tas bija spēcīgs intensitātes kopums," tā Nails Makkormiks,  laikraksts The Daily Telegraph.

Pink Floyd faniem koncerts būs pārsteidzošs.Niks Meisons ir spējis izveidot ko patiešām izcilu. Lielisks sākums ar neapšaubāmi spēcīgu potenciālu.

Grupa Nick Mason's Saucerful of Secrets 24. maijā koncertzālē Palladium Rīga. Biļetes Biļešu servisa tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja