Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Televīzija pārraidīs starptautiskā jauno vokālistu konkursa Operalia finālu

Svētdien, 30. oktobrī, Latvijas Televīzija (LTV) pulksten 21.05 no Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) pārraidīs starptautiskā jauno vokālistu konkursa Operalia finālu. Svinīgajā noslēguma koncertā dalībnieki uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālās operas orķestri, savukārt pie diriģenta pults – pasaulslavenais dziedātājs un diriģents Plasido Domingo.

"Gan maestro Plasido Domingo viesošanās, gan pats konkurss Operalia ir liels notikums opermūzikas pasaulē Latvijā un ārpus tās. Konkursā parādās tie vokālās mūzikas līderi, kas vēlāk nokļūst pasaules operteātros un, visdrīzāk, dzied tur galvenās lomas nākamajās desmitgadēs, bet konkursa uzvarētāji nereti kļūst par pasaulslaveniem dziedātājiem," norāda Ieva Rozentāle, LTV kultūras redakcijas vadītāja.

Konkurss kļuvis par stabilu tradīciju, katru gadu saņemot vairākus simtus pieteikumu. Šogad konkursā piedalās arī pārstāvis no Latvijas – baritons Daniils Kuzmins. Vairākās atlases kārtās prestiža žūrija izvēlēsies labākos dalībniekus un virzīs uz finālu – svinīgo noslēguma koncertu.

Kā atzīst Ieva Rozentāle, konkursa fināla priekšnesumi vienmēr ir spilgti un iespaidīgi. "Tie ļauj piedzīvot spožus solistu priekšnesumus, vokālo virtuozitāti, jaunības un oriģinalitātes dzirksteļojumu pazīstamās operu ārijās." Līdz šim fināla koncerts ir izskanējis vairākās pasaules koncertzālēs, šoreiz tas jaunos opermāksliniekus atvedis uz Rīgu, kad viņus godpilni pie sevis uzņem Latvijas Nacionālā opera un balets. Desmit fināla dalībnieki uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālās operas orķestri, pie diriģenta pults stāsies žūrijas priekšsēdētājs un konkursa mākslinieciskais vadītājs, pasaulslavenais dziedātājs un diriģents Plasido Domingo. 

"Fināla koncertā izskanēs pazīstamas operu ārijas, ko izpildīs skarbu atlasi izturējušie jaunie dziedātāji. Starpbrīdī, kad žūrija dosies apspriesties, LTV ēterā sagaidāmas ekskluzīvas intervijas ar Plasido Domingo, prominentiem žūrijas pārstāvjiem, kā arī ekspresintervijas ar jaunajiem dziedātājiem. Lai nodrošinātu augstas klases tiešraidi, notiek rūpīga gatavošanās sadarbībā ar Medici.tv, LNOB un konkursa rīkotājiem – Plasido Domingo radošo grupu," atzīst Ieva Rozentāle.

Konkursa pārraidi veidos režisores Agita Cāne-Ķīle un Ina Kronberga, producente Dana Melzoba, redaktore Anete Ašmane-Vilsone, raidījuma vadītājs Edgars Raginskis un citi LTV radošie darbinieki.

Operalia ir konkurss, ko pirms gandrīz 30 gadiem dibināja diriģents Plasido Domingo. Tā mērķis ir piesaistīt dziedātājus (vecumā 18–32 gadi) ar dažādu balsu tipiem no visas pasaules, atklāt jaunos talantus un palīdzēt viņiem uzsākt profesionāla operdziedoņa karjeru.

Starptautiskā jauno vokālistu konkursa Operalia finālu 30. oktobrī atliktajā tiešraidē pulksten 21.05 pārraidīs LTV1 un REplay.lv, savukārt tiešraidē no pulksten 18.00 – LSM.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja