Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks ievērojamā somu pianista Mati Raekallio meistarklases

25. un 26. augustā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ar meistarklasēm viesosies Džuljarda skolas (Ņujorka, ASV) un Sibēliusa akadēmijas (Helsinki, Somija) klavierspēles profesors Mati Raekallio

Kopš savas debijas Kārnegija zālē Ņujorkā 1981. gadā Mati Raekallio koncertsērijās visapkārt pasaulei atskaņojis visas Bēthovena, Skrjabina un Prokofjeva klaviersonātes, kā arī 62 klavierkoncertus. Viņš ir ieskaņojis vairāk nekā divdesmit albumu. 

Mati Raekallio tiek regulāri aicināts sniegt meistarklases prestižākajos klavierspēles vasaras kursos Eiropā, Āzijā un Amerikā. Pēc trīsdesmit pedagoģiskā darba gadiem Sibēliusa akadēmijā 2005. gadā viņš pieņēmis uzaicinājumu pievienoties Hannoveres Mūzikas un mākslas universitātes akadēmiskajam kolektīvam. 2007. gadā kļuvis par Džuljarda skolas profesoru Ņujorkā. Savulaik viņš ieguvis izpildītājmākslas doktora grādu Sibēliusa akadēmijā, pētot klavierspēles aplikatūras izvēles principus un īpatnības, kā arī turpinājis pētniecisko darbību starptautiskā vidē, analizējot pianistu aplikatūras izvēli no kognitīvās psiholoģijas viedokļa. 

"Profesors Raekallio ir biežs viesis Igaunijā, taču Latvijā viesosies pirmo reizi. Šis augstās raudzes speciālists kļuvis iecienīts Eiropā un pasaulē, pateicoties individuālai pieejai katram studentam, kā arī, protams, izcilai erudīcijai un milzīgam pedagoģiskajam repertuāram. Savulaik es sadarbībā ar šo profesoru meistarkursos Vācijā, Itālijā un Ņujorkā, ieguvu ārkārtīgi interesantas un vērtīgas zināšanas – nav daudz tādu pedagogu, kuri stundas laikā spēj dot tik daudz noderīgas informācijas kā Mati Raekallio. Ļoti priecājos, ka sadarbībā ar JVLMA šovasar esam atraduši iespēju tepat, mūsmājās nodrošināt profesora meistarklases Latvijas jaunajiem pianistiem," komentē Londonā dzīvojošā koncertpianiste Antoņina Suhanova. 

Mati Raekallio meistarklasēs piedalīsies astoņi jauni talantīgi pianisti no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas. Meistarklases norisināsies JVLMA Lielajā zālē 25. un 26. augustā no plkst. 11 līdz 16.

Ieeja meistarklasēs tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu, un personu apliecinošu dokumentu. Meistarklases atbalsta programma Erasmus+.

Informācija: www.jvlma.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja