Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas dzimšanas dienā notiks jauniešu kora Balsis koncerts no koncertcikla Mūzika Balsīm

Latvijas dzimšanas dienā, 18. novembrī, kultūras centrā Mazā ģilde plkst. 21.00 notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltīts koncerts, kurā uzstāsies jauniešu koris Balsis, tā mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, diriģenti Kamila Siliņa un Georgs Zujevs, Haralds Arnis (kontrabass), Valts Pūce (klavieres), Andris Sējāns (balss) un instrumentālais ansamblis Ievas Dzērves vadībā.

Šī gada aprīlī Jauniešu koris Balsis svinēja 35 gadu jubileju, kurai par godu komponists Andris Sējāns veltīja dziesmu ciklu Par ziediem. Ciklā izmantotā dzejnieces Vizmas Belševicas emocionalitātes un skaudruma piesātinātā dzeja mūzikā tiek atklāta dinamiski un daudzveidīgi un ir spējīga aizkustināt ikvienu. Koncertā būs dzirdami skaņdarbi no šī cikla, komponista Valta Pūces jaundarbs Balss ar Ulda Bērziņa dzeju, kā arī Mārtiņa Brauna mūzika.

Šogad Latvijai - 104, savukārt Dziesmu svētku tradīcijai nākamgad jau 150 gadskārta. Lai XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuārs gan dziedātājiem, gan arī klausītājiem būtu ne tikai zināms no galvas, bet arī sirdī, jauniešu koris Balsis turpmākajos koncertos iekļaus dziesmas no Dziesmu svētku repertuāra – noslēguma koncerta Kopā augšup un koru lielkoncerta Tīrums. Dziesmas ceļš.

Mūzika Balsīm ir jauns Jauniešu kora Balsis koncertcikls, kur klausītājiem būs iespēja iepazīties ar jaunāko mūsdienu latviešu komponistu devumu un tieši Balsīm rakstītu mūziku.

Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja